طرز تهیه غذای بی نظیر گوشت گرمساری به همراه نذری برای صد تن!

  • توسط: admin


ته چین گوشت گرمساری، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در مناسبت‌های مختلف، به ویژه عزاداری‌ها، طبخ می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم، ارائه می‌کنیم.

مواد لازم جهت تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:

برنج ایرانی۱۰ کیلوگرمگوشت گوسفندی (سردست یا ماهیچه)۸ تا ۹ کیلوگرمپیاز۳ تا ۳ و نیم کیلوگرمکشمش پلویی۱ و نیم کیلوگرمزعفران۲-۳ مثقالنمک۲۰۰ تا ۲۵۰ گرمفلفل سیاه۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمزردچوبه۵۰ تا ۱۰۰ گرمدارچین و پودر زیرهبه مقدار لازمروغن مایع۲ و نیم تا ۳ لیتر

مراحل تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این ته چین ۳-۴ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۱۰۰-۱۱۰ نفر است.درجه سختی تهیه این ته چین در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی برنج

برنج را تمیز کنید و بشویید. در ظرف‌های مناسبی برنج‌های شسته شده را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید.

مرحله دوم: آماده سازی گوشت

نیمی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.

در همین مرحله گوشت را بشویید و به قطعات متوسط یکسانی خرد کنید.

گوشت های خرد شده را در ظرف‌های مناسبی بریزید و پیازهای خرد شده را به آن‌ها اضافه کنید.

مقداری فلفل سیاه و محلول زعفران به ترکیب فوق اضافه کنید و به خوبی همه مواد را به هم زنید تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

روی ظروف را بپوشانید و به مدت ۲ تا ۱ ساعتی به آن‌ها زمان دهید تا طعم دار شوند.

مرحله سوم: آماده سازی کشمش

کشمش‌ها را تمیز کنید و ساقه‌های کوچک آن‌ها را جدا سازید.

با مقداری آب کشمش‌ها را بشویید. سپس در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

پس از گذشت زمان اعلام شده آب آن را خالی کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله چهارم: تفت دادن گوشت

باقیمانده پیازها را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.

در یک قابلمه مناسب روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.

سپس پیاز نگینی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

گوشت‌های مرینیت شده را به همراه آب حاصل از مرینیت به پیازها اضافه کنید و به مدت ۳۰ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

مرحله پنجم: آماده سازی برنج

قابلمه‌هایی با اندازه مناسب را آب کنید و روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد.

سپس مقداری نمک و روغن به آب در حال جوش اضافه کنید.

حال برنج آبکش شده را به قابلمه آب جوش اضافه کنید و ۴-۵ دقیقه ای زمان دهید تا برنج ها نیم‌پز شوند.

توجه داشته باشید که برای پخت این ته چین باید دانه برنج را زودتر از آب جوش خارج کنید تا پس از پخت نهایی برنج شما شفته و له نشود.

جنس برنج‌های مختلف با هم متفاوت است و ممکن است این زمان برای شما کمی کمتر یا بیشتر باشد.

پس مدیریت این مرحله با توجه به برنج مصرفی‌تان با شما است.

پس از نیم پز شدن برنج را در آبکش بریزید و کمی زمان دهید تا کمی خنک شود.

مرحله ششم: سرو ته چین

ته قابلمه‌ها را کمی روغن بریزید. مقداری نان ته قابلمه بچینید.

لایه اول مقداری برنج بریزید، روی آن مقداری از ترکیب گوشتی که تهیه کردید بریزید.

مجدد لایه سوم برنج ریخته و این کار را تا پایان یافتن موادتان ادامه دهید.

درب قابلمه‌ها را ببندید و روی حرارت متوسط گذارید.

منتظر بمانید تا بخار در قابلمه ایجاد شود سپس حرارت را کم کنید و ۲۵-۳۵ دقیقه زمان دهید تا برنج بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان نذری

مرحله هفتم: اضافه کردن کشمش

در ۳۰ دقیقه آخر پخت، کشمش خیس شده را به ته چین اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

سپس مقداری محلول زعفران روی برنج بریزید و درب قابلمه را ببندید تا کشمش ها نیز بپزند.

پس از پخت کامل، ته چین را از روی حرارت برداشته و به سراغ مرحله سرو روید.

ته چین را در ظروف مورد نظر بریزید و با خلال بادام، پسته و زعفران تزیین کنید.

ته چین را می‌توان با نان، ماست و سبزی خوردن سرو کرد.

نکات و فوت و فن‌های تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری

در تهیه ته چین گرمساری به ۴ نکته زیر توجه کنید:

برای تهیه ته چین گوشت گرمساری می‌توانید از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.برای اینکه ته چین شما خوش طعم شود، از برنج ایرانی با دانه‌های بلند استفاده کنید.اگر برنج را بیش از حد بپزید، ته چین شما له می‌شود.می‌توانید از مقداری رب گوجه فرنگی برای خوشرنگ‌تر شدن ته چین در ترکیب مواد گوشتی استفاده کنید. 

امیدواریم این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز برای نذورات خود بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای محبوب و پرطرفدار را طبخ کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید