طرز تهیه ترشی پوست پرتقال+ نکات کپک نزدن
ترشی پوست پرتقال، یک ترشی خوشمزه و پرطرفدار پاییزی است که با کمی حوصله و مواد اولیه ساده به راحتی در خانه قابل تهیه است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی پوست پرتقال همراه نکات و فوت و فنهای لازم برای کپک نزدن آن را شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به روش تهیه
ابتدا پوست پرتقالها را پس از شستشو جدا کرده و برای از بین بردن تلخی، دو بار جوشانده و سپس به مدت یک روز در آب سرد خیس کنید. پوستهای خشک شده را به صورت خلالی برش زده و همراه با سرکه، نمک و فلفل بجوشانید. پس از چند جوش، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مخلوط به طور کامل سرد شود. در نهایت، ترشی را در شیشههای تمیز و خشک ریخته و به مدت یک هفته در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. برای مشاهده مراحل کامل طرز تهیه ترشی پوست پرتقال، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم ترشی پوست پرتقال
پرتقالبه مقدار لازمسرکه۲ لیترنمکبه مقدار لازمفلفلبه مقدار لازمآببه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه ترشی پوست پرتقال
زمان آمادهسازی: ۶۰ دقیقه بدون در نظر گرفتن خیساندن پوست پرتقال
این مقدار مواد اولیه برای یک شیشه بزرگ یا دو شیشه متوسط ترشی پوست پرتقال کافی است.
مرحله اول: گرفتن تلخی پوست پرتقال
ابتدا پرتقالها را خوب شسته و پوست آنها را با دقت جدا کنید. برای از بین بردن تلخی طبیعی پوست پرتقال، پوستها را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از ۵ دقیقه، پوستها را آبکش کرده و مجددا به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. سپس، آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد بگذارید. در این مدت، چندین بار آب را عوض کنید تا تلخی پوست پرتقال به طور کامل گرفته شود.
نکته: توجه داشته باشید که نیازی به جدا کردن قسمت سفید داخلی پوست پرتقال نیست و میتوانید از کل پوست استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۲ طرز تهیه رب زرشک خانگی
مرحله دوم: خلال کردن پوست پرتقال
پس از آنکه تلخی پوست پرتقالها را به طور کامل گرفتید، آنها را آبکش کرده و روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید. زمانی که پوست پرتقالها به طور کامل خشک شدند، آنها را به صورت خلالهای نازک یا متوسط برش دهید. مقدار پوست پرتقال مورد نیاز برای این دستور پخت، یک کیلوگرم است.
مرحله سوم: جوشاندن پوست پرتقال به همراه سرکه و ادویهجات
پوستهای خلال شده را در یک قابلمه ریخته و سرکه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید تا مخلوط به جوش آید. پس از اینکه سرکه چندبار جوش خورد، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا مخلوط به طور کامل خنک شود.
نکته: مقدار نمک و فلفل به ذائقه شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی مخلوط+نکات کپک نزدن
مرحله چهارم: ریختن ترشی درون ظرف
پس از سرد شدن کامل ترشی، آن را در شیشههای تمیز و کاملا خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید. شیشهها را در محیطی خشک و خنک قرار دهید. پس از گذشت حدود یک هفته، ترشی کاملا جا افتاده و آماده مصرف است.
نکات طلایی برای کپک نزدن ترشی پوست پرتقال
برای افزایش ماندگاری ترشی پوست پرتقال و جلوگیری از کپک زدن آن، به نکات زیر توجه کنید:
یکی از مهمترین نکات برای جلوگیری از کپک زدن ترشی پوست پرتقال، استفاده از قاشقهای تمیز و خشک برای برداشتن ترشی است. ورود هرگونه چربی یا آلودگی به داخل ظرف ترشی میتواند باعث کپک زدن ترشی شود.برای ماندگاری طولانیمدت ترشی پوست پرتقال و جلوگیری از کپک زدن آن، از ظرف شیشهای خشک، تمیز و استریل شده استفاده کنید. ظرفهای آلوده و خیس میتوانند باعث کپک زدن ترشی پوست پرتقال شوند.میزان سرکه باید به اندازهای باشد که حداقل یک بند انگشت بالاتر از پوستهای پرتقال قرار بگیرد. اگر سرکه به مقدار کافی نباشد، احتمال کپک زدن ترشی به شدت افزایش مییابد.برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، باید از ورود هوا به ظرف آن جلوگیری کرد. به همین منظور پس از پر کردن ظرف ترشی، درب آن را محکم ببندید تا هیچ منفذی برای ورود هوا وجود نداشته باشد. برای اطمینان بیشتر میتوانید قبل از بستن درب، یک نایلون روی دهانه ظرف قرار دهید.ترشی را در ظرفی در بسته و در مکانی خنک، خشک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.
در این قسمت از مجله سبک زندگی اکالا، شما را با طرز تهیه ترشی پوست پرتقال آشنا کردیم و نکاتی را برای جلوگیری از کپک زدن آن ارائه دادیم. اگر عاشق میل کردن ترشیجات در کنار غذاهای خود هستید، این دستور تهیه ساده و سه سوته را حتما امتحان کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: