طرز تهیه باکله پته مازندرانی (شام خوشمزه شمالی با نکات)
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
باکله پته یا باقالی پته که در واقع همان باقلا پخته خودمان است، یک نوع غذای ساده مازندرانی است که برای درست کردن آن از باقلا پخته شده با چاشنیهای مختلف استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه باکله پته مازندرانی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا ابتدا باید باقلا و بلغور گندم را همراه با مقداری آب، روغن، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه بریزید و بپزید. زمانی که باقالی و بلغور پختند، رب نارنج، پودر گلپر و عصاره گوشت را اضافه کنید تا غذا آماده شود.
برای پخت این غذا با لعاب برنج باید باقالی را نیم پز کنید و سپس آن را با لعاب برنج به صورت کامل بپزید. در انتها سیر رنده شده، نمک، زردچوبه و نعنا را روی حرارت تفت دهید و به باقالی پخته اضافه کنید. مقداری سرکه، گلپر، آویشن و پودر سیر به باقالیها اضافه کنید تا غذای شما آماده شود.
رسپی این غذای ساده و خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای باکله پته مازندرانی
مواد لازممقدار مورد نیازباقلا تازه یا خشک۱/۵ لیوان فرانسوی دستهداربلغور گندم۱ لیوان فرانسوی دستهدارروغن مایع۳ قاشق غذاخوریعصاره گوشت۱ عددپیاز۴ عددرب نارنج یا آب نارنج تازهبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپودر گلپر و زردچوبهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مرحله اول: باقلا را آماده کنید
اگر برای پخت باکله پته مازندرانی از باقالی خشک استفاده میکنید، باید باقالی را در یک کاسه آب بریزید و برای ۲۴ ساعت در آب بخیسانید تا نرم شود. در صورت استفاده از باقالی تازه این مرحله حذف میشود.
مرحله دوم: بلغور را بخیسانید
بلغور را در یک کاسه بریزید و بعد روی آن را با آب پوشانید. اجازه دهید بلغورها برای ۲۴ ساعت در آب بمانند و خیس بخورند.
مرحله سوم: باقالی و بلغور را بپزید
یک قابلمه آب را تا نیمه پر کنید و روی حرارت قرار دهید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه باقالی و بلغور خیسانده شده را در قابلمه بریزید. مقداری روغن به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید باقالی و بلغور به خوبی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد باقلا
مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید
حال باید پیازها را بشویید و آنها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه پیاز داغ را به سایر مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم: چاشنیها را اضافه کنید
اجازه دهید باقالی و بلغور به خوبی بپزند و زمانی که نرم شدند، رب نارنج را همراه با پودر گلپر و عصاره گوشت به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ششم: باکله پته را سرو کنید
اجازه دهید باکله پته جا بیفتد و آماده شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید. غذا را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید. باکله پته شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
باکله پته با لعاب برنج
برای درست کردن این غذا باید باقالی را همراه با آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. در ادامه آن را آبکش کنید و دوباره در قابلمه بریزید. حالا مقداری لعاب برنج به قابلمه اضافه کنید؛ لعاب برنج به آبی که برنج در آن جوشیده است، گفته میشود.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید باقالی بپزد. یک ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. سیر رنده شده را همراه با نمک و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.
کمی بعد نعنا خشک را اضافه کنید و برای چند دقیقه روی حرارت تفت دهید. بعد از این که باقالیها پختند، مواد را در قابلمه بریزید. مقداری سرکه، گلپر، آویشن و پودر سیر به باقالیها اضافه کنید تا باکله پته شما آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو باقلا سبز
نکات و فوتوفن های طرز تهیه باکله پته مازندرانی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت باکله پته مازندرانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن باقلا پته به روش سنتی میتوانید از مقداری سیر داغ نیز استفاده کنید.برای پخت این غذا بهتر است از باقالی تازه استفاده کنید، اما اگر به باقالی تازه دسترسی ندارید، از باقالی خشک استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقدار پودر سیر و پودر آویشن استفاده کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این غذا از مقداری نعنا داغ استفاده میشود.باکله پته یک غذای کم آب و غلیظ است و آب اضافه آن باید تبخیر شود.علت دیرپز شدن باقالی، کهنه بودن آن است. اگر از باقالی خشک استفاده میکنید، حتما آن را برای ۲۴ ساعت در آب بخیسانید.برای مزه دار کردن باکله پته میتوانید به جای رب نارنج از آب نارنج تازه یا رب انار نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن باکله پته، باقالی تازه را با مقداری آب میپزند و بعد مقداری پودر گلپر، سرکه و نمک به آن اضافه میکنند.اگر به نارنج تازه دسترسی ندارید، میتوانید برای مزه دار کردن باکله پته از مقداری آب لیمو ترش نیز استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه باکله پته مازندرانی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: