طرز تهیه آش انار یزدی به روش خانگی؛ خوشمزه و مجلسی
آش انار یزدی، از لذیذترین گزینههای شب یلداست که با دانههای انار یا رب انار، به دو روش گیاهی یا با گوشت طبخ میشود. این آش سنتی با طعم ملس و منحصربهفردش، جایگاه ویژهای در سفرههای یلدایی دارد و نمادی از اصالت سفرههای یزدی است. در این مطلب از مجله اکالا، با طرز تهیه آش انار یزدی و فوتوفنهای کلیدی برای پخت این غذای جذاب و خوشرنگ همراه ما باشید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این آش خوشمزه، باید ابتدا لپه و برنج را بپزید، سپس سبزی خرد شده را همراه با کوفتهقلقلیهای سرخشده به قابلمه اضافه کنید تا آش کاملاً جا بیفتد.
در پایان، دانههای انار و گلپر را بیفزایید و پس از چند دقیقه، آش را با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش انار یزدی با گوشت برای نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج نیم دانه1 لیوان فرانسوی دستهدارسبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و نعنا)1 کیلوگرمپیاز داغ4 قاشق غذاخوریگلپر2 قاشق مرباخوریپیاز2 عددلپه1/2 لیوان فرانسوی دستهدارگوشت چرخ کرده500 گرمروغن سرخ کردنی3 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
مرحله اول: لپه و برنج را بپزید
ابتدا باید لپه خیسانده شده را با پیاز داغ، نمک، فلفل و 5 لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا لپه بپزد، سپس برنج را بشویید و به قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش انار گیلانی با لبو
مرحله دوم: قلقلیهای آش انار را آماده کنید
در این مرحله باید 2 عدد پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل ترکیب کنید.
مواد را با دست ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مواد را بردارد و آن را به صورت کوفتههای کوچک درست کنید.
همه گوشت را به صورت کوفته درست کنید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم: سبزی و کوفته قلقلی را به آش اضافه کنید
حال باید سبزی آش را خرد کنید و همراه با کوفته قلقلیها به آش اضافه کنید.
چند دقیقه صبر کنید و بعد درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا آش بپزد و حسابی جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش انار به سبک شهرهای مختلف
مرحله چهارم: آش را سرو کنید
در آخرین مرحله باید دانههای انار و گلپر را اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید و بعد آش را از روی حرارت بردارید.
در ادامه میتوانید آش را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با دانههای انار، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

مواد لازم برای آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفند
مواد لازممقدار مورد نیازنخود1/2 لیوان فرانسوی دستهدارعدس1/2 لیوان فرانسوی دستهداربرنج1 لیوان فرانسوی دستهداردنده گوسفندی چرب700 گرملبو4 عددآب انار ترش6 لیوان فرانسوی دستهدارنعنا خشک3 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
طرز تهیه آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفند
برای درست کردن آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفندی ابتدا باید عدس و نخود را در آب بخیسانید و بعد آنها را در قابلمه بریزید. در ادامه برنج، گوشت دنده و لبوی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
قابلمه را به مدت 3 ساعت روی حرارت قرار دهید و بعد دندهها را از قابلمه خارج کنید و استخوانها را جدا کنید و دوباره گوشت را در آش بریزید.
مقداری آب انار و نمک به آش بزنید و کمی صبر کنید تا آش شما بجوشد و جا بیفتد. در آخرین مرحله باید مقداری نعنا خشک به آش اضافه کنید و سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماسووا یا ماسوآ
مواد لازم برای آش انار یزدی بدون گوشت
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج250 گرملپه150 گرمپیاز3 عددلبونیم کیلوگرمنعنا تازه500 گرمرب انار100 گرمروغن سرخ کردنی100 گرمزردچوبه2 قاشق مرباخورینمک، فلفل سیاه و نعنا خشکبه مقدار لازم
طرز تهیه آش انار یزدی بدون گوشت با لبو
برای طبخ این آش انار خوشمزه باید لپهها را برای چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آنها را با مقداری آب بپزید. سپس لبوی خرد شده را اضافه کنید. پیازها را خرد و در روغن سرخ کنید و با رب انار، زردچوبه و نمک تفت دهید.
برنج، نعنا تازه و فلفل سیاه را همراه با پیازها تفت دهید و سپس به قابلمه آش اضافه کنید. اجازه دهید مواد آش برای چند ساعت بپزند و آماده شوند. در ادامه این آش را با دانههای انار تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اوماج (عوماج) اصفهان
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش انار یزدی
در این بخش به چند نکته طلایی برای طبخ آش انار یزدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در طرز تهیه آش انار یزدی حتما لپه را برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار موجب پخت سریعتر لپه و از بین رفتن نفخ آن میشود.برای طبخ آش انار یزدی حتما از سبزیجات تازه استفاده کنید تا مزه آش شما لذیذتر شود.اگر برای پخت آش انار مخصوص یزد به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید سبزیجات خشک را جایگزین کنید، اما مزه این آش با سبزیجات تازه لذیذتر خواهد بود.در طرز تهیه آش انار یزدی خانگی باید شعله گاز را کم کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. زیاد کردن شعله گاز موجب ته گرفتن و سوختن آش میشود.برای نگهداری آش انار یزدی حتما آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.یکی از فوتوفنهای کوزهگری طبخ آش انار یزدی این است که باید سبزی آش را به صورت درشت و بدون ساقه خرد کنید.برای تزیین آش انار یزدی میتوانید از مقداری پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید.طرز تهیه آش انار با رب انار بسیار ساده است. در این روش باید به جای اضافه کردن دانه انار به آش از مقداری رب انار استفاده کنید.برای طبخ آش انار یزدی بهتر است از انار ترش استفاده کنید، هر چقدر انار شما ترشتر باشد، مزه آش لذیذتری خواهد شد.در طرز تهیه آش انار یزدی بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا آش شما سریعتر آماده شود. اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید، میتوانید مقداری برنج کامل به این آش اضافه کنید.برای این که آش انار یزدی شما لذیذتر شود میتوانید از مقداری آب گوشت یا آب قلم در این آش استفاده کنید.میتوانید به جای لپه به آش انار یزدی مقداری نخود و عدس اضافه کنید.برای پخت آش انار یزدی با گوشت میتوانید به جای کوفته قلقلی از مقداری گوشت دنده گوسفندی چرب استفاده کنید.مقدار ترشی و شیرینی آش انار به ذائقه شما بستگی دارد.در صورت تمایل میتوانید مقداری آب انار تازه به این آش اضافه کنید تا مزه آن لذیذتر شود.در طرز تهیه آش انار یزدی میتوانید از مقداری آلو بخارا برای ترشتر شدن آش استفاده کنید.برای این که طعم آش انار یزدی شما ترشتر شود، میتوانید مقداری سرکه به آن اضافه کنید.اگر طعم آش انار یزدی شما ترش شد، میتوانید مقداری شکر به آش اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه آش انار یزدی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها:












