شگفتیهای آش گندم زنجانی: دستور پخت لذت بخش و منحصر به فرد
بوغدا آشی یکی از آشهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر زنجان برمیگردد. این آش خوشمزه از مواد اولیه ساده قابل تهیه است و زمان زیادی برای پختن نیاز ندارد. برای تهیه بوغدا آشی، ابتدا حبوبات مختلف را بخیسانید و پس از آن با پیازها و زردچوبه تفت دهید و سپس حبوبات بوغدا و آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بپزد. سپس اسفناج و آرد را به آش اضافه کرده و بگذارید تا همه مواد خوب باهم مخلوط شوند. در نهایت، آش را با نمک و فلفل چاشنی کنید و با تزیین پیاز داغ یا کشک سرو کنید. امیدوارم با دنبال کردن این مراحل ساده، بوغدا آشی خوشمزه و مقوی خود را درست کنید و لذت ببرید.
بوغدا آشی یا آش گندم زنجانی یکی از آشهای سنتی و قدیمی است که اصالت آن به شهر زنجان برمیگردد. این آش خوشمزه از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی به حساب میآید که طرز تهیه چندان سختی ندارد و با مواد اولیه در دسترسی قابل تهیه است.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ طرز تهیه بوغدا آشی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.طرز تهیه بوغدا آشیمدت زمان آماده سازی تهیه این آش ۹۰-۱۲۰ دقیقه است.میزان مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این آش در دستهبندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه بوغدا آشی:گندم۱۵۰ گرمنخود، عدس و لوبیا قرمز۲۵۰ گرمپیاز۲ عدداسفناج۱ کیلوگرمآرد۱ قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمآب جوش۳-۴ پیمانهمرحله اول: خیساندن حبوباتدر اولین مرحله برای تهیه این آش به سراغ حبوبات روید. عدس، نخود و لوبیا قرمز را تمیز کنید و با مقداری آب آنها را بخیسانید.گندم را نیز به همین ترتیب بشویید و با مقداری آب بخیسانید.خیساندن حبوبات از چند ساعت قبل از طبخ غذا تاثیر زیادی در گرفتن نفخ آن ها و سریعتر پخته شدنشان دارد.مرحله دوم: آماده سازی پیازدر دومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیازها روید.پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید.درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید .پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.در همین مرحله مقداری زردچوبه به پیازها بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر زردچوبه آزاد شود.مرحله سوم: افزودن حبوبات و آب جوشدر مرحله سوم به سراغ حبوبات روید.حبوبات خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و تفت دهید. گندم را نیز اضافه کنید.حال ۳-۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.۴۰-۶۰ دقیقه ای زمان دهید تا حبوبات بپزند. در این بازه زمانی چندین بار محتوای درون قابلمه را بهم زنید تا آش شما ته نگیرد.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته مازندرانیمرحله چهارم: آماده سازی اسفناجدر مرحله چهارم به سراغ آماده سازی اسفناج روید.اسفناج را تمیز کنید و بشویید. آن را با کمک چاقو خرد کنید.نیاز نیست که اسفناج ریز خرد شود. اسفناج خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. زمان دهید تا همه مواد به خوبی با هم بپزند.مرحله پنجم: آماده سازی آرددر پنجمین مرحله به سراغ آماده سازی آرد روید.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.آرد را به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا آرد کمی تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود.ترکیب فوق را به آش بیفزایید و همه مواد را بهم زنید.۲۰-۳۰ دقیقهای زمان دهید تا همه مواد آش به خوبی با هم بپزند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترخینه دوغ اراکمرحله ششم: تزیین و سرو آشدر آخرین مرحله میزان غلظت آش را بررسی کنید و در صورت پخته شدن همه مواد با مقداری نمک و فلفل چاشنی آش را تنظیم کنید.آش بسیار مقوی و خوشمزه شما آماده سرو است.آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری پیاز داغ یا کشک به دلخواه تزیین و نوش جان کنید.اگر شما تجربه متفاوتی از طبخ بوغدا آشی دارید آن را در قسمت نظرات این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما به اشتراک گذارید تا با استفاده از تجربیات هم بتوانیم مزههای بینظیری از انواع غذاها خلق کنیم.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: