شش علائم ناخواسته از افراط در مصرف باقالی که باید بدانید!
باقالی گیاهی است که از ترکیب آن با برنج و گوشت میتوان غذای محبوب ایرانی باقالیپلو را تهیه کرد. این گیاه سرشار از فسفر، پتاسیم، ویتامین K، آهن و دیگر مواد مغذی است. اما مصرف زیاد باقالی ممکن است به عوارضی منجر شود. زیادهروی در خوردن باقالی ممکن است باعث افسردگی، حساسیت، تشدید علائم بیماریزمینهای، ایجاد تاول دهانی، مشکلات در دوران بارداری و کمبود G6PD شود. بهتر است که افرادی که دارای زمینه آلرژیک یا بیماریهای زمینهای هستند و همچنین مادران باردار از مصرف زیاد باقالی خودداری کنند. این عوارض همگی نشاندهنده این است که باقالی، مانند سایر مواد غذایی، باید با اندازهگیری دقیق مصرف شود تا به جای خواص آن به سلامتی بدن آسیبی وارد نشود.
باقالی گیاهی سرشار از فسفر، پتاسیم، ویتامین K، آهن و … است که میتوان از ترکیب آن با برنج باقالیپلو و گوشت را غذای محبوب ایرانی را تهیه کرد. اما باقالی در کنار خواص فراوانی که دارد ممکن است در برخی افراد با عوارضی همراه باشد که در این مقاله از آدرینبلاگ تلاش کردیم به برخی از مهمترین این عوارض بپردازیم.
زیادهروی در خوردن باقالی چه عوارضی دارد؟
برخی از عوارض زیادهروی در خوردن باقالی عبارتند از:
۱- افسردگی
یکی از موارد ناشی از مصرف زیاد باقالی ایجاد علائم افسردگی است. ال دو پای موجود در باقالی موجب افزایش سطح ال دو پای خون شده و منجر به کمبود ویتامین B6 میشود که باعث ایجاد افسردگی میشود. همچنین افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف میکنند نیز باید از مصرف باقالی پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید: روش صحیح فریز کردن باقلا سبز
۲- ایجاد حساسیت
افرادی که زمینه آلرژیک دارند و با مصرف برخی مواد خوراکی علائم حساسیت در آنها بروز میکند بهتر است که از خوردن باقالی پرهیز کنند. زیرا مصرف بیش از حد باقالی موجب سفید شدن گلبولهای قرمز شده و با تزریق نکردن خون فرد جان خود را از دست میدهد.
۳- تشدید علائم بیماری زمینهای
مبتلایان به فشارخون، افسردگی، نفخ، دلدرد و دلپیچه، خارش پوست و افراد دارای بیماری صرع نباید در خوردن باقالی زیادهروی کنند.
بیشتر بخوانید: ۳ روش خشک کردن باقلا سبز
۴- ایجاد تاول دهانی
در برخی مواقع مشاهده شده است که زیادهروی در خوردن باقالی موجب ایجاد تاولهای دهانی میشود.
۵- مشکلاتی در دوران بارداری
زیادهروی در مصرف باقالی در مادران باردار ممکن است موجب ایجاد فاویسم در جنین شود.
۶- کمبود G6PD
کمبود گلوکز -۶-فسفات دهیدروژناز موجب تجزیه سلولهای قرمز بر اثر عفونت یا استرس میشود که با زیادهروی در مصرف باقالی این مشکل تشدید میشود. چنانچه زمینه این مشکلات را دارید از خوردن باقالی پرهیز کنید.
در این مطلب از مجله آدرینبه این موضوع پرداخته شد که باقالی مادهغذایی حاوی خواص طبیعی فراوان اما از جمله مواد خوراکی است که مصرف بیش از حد آن موجب ایجاد عارضه و مشکلاتی مانند افسردگی، حساسیت، مشکلاتی در دوران بارداری و … در برخی افراد میشود. به همین علت بهتر است با شناخت عوارض این ماده غذایی در مصرف آن دقت کنید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها: