سریع و آسان: راز تهیه کوکی ماست کم شکر به همراه بافت ترد
کوکی ماست یک نوع شیرینی بسیار خوشمزه با بافتی نرم و ترد است که مقدار شکر مورد استفاده در آن نسبت به سایر شیرینیها بسیار کم است. این کوکی برای کسانی که ذائقه شیرین پسندی ندارند و یا رژیم غذایی خاصی را دنبال میکنند، مناسب است. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه کوکی ماست را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کوکی ماست
مواد لازم جهت تهیه کوکی ماست به شرح زیر است:
آرد سفید قنادی (سه صفر)۲۱۰ گرمشکر۱ الی ۲ قاشق سوپ خورینمک۱ چهارم قاشق چای خوریکره۱۰۰ گرمماست۱۰۰ گرموانیلیک چهارم قاشق چای خوریشکر برای غلطاندن شیرینیبه مقدار لازم
مراحل تهیه کوکی ماست رژیمی
برای تهیه کوکی ماست باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: ترکیب مواد خشک
برای تهیه این شیرینی ابتدا آرد سفید را الک کنید و شکر را به آن اضافه و مخلوط کنید.
بسته به سلیقه میتوانید مقدار شکر را به ۱ قاشق کاهش دهید یا از ۲ قاشق شکر استفاده کنید.
نمک و وانیل را هم به آرد سفید اضافه و مخلوط کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن کره
حال کره خرد شده را به مواد اضافه کنید و به کمک ۲ چنگال، کره تازه خارج شده از یخچال را به خورد مخلوط آرد دهید. این کار را با صبر و حوصله انجام دهید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
اگر استفاده از چنگال برایتان دشوار است، میتوانید از نوک انگشتهای دست برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید؛ چون حرارت کف دست ممکن است باعث به روغن افتادن مواد شود.
مخلوط کردن را تا زمانی ادامه دهید که مواد حالت خرده نان به خودش بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی توت فرنگی
مرحله سوم: افزودن ماست
اکنون ماست را به مواد اضافه کنید.
با لیسک یا انگشتهای دست مواد را مخلوط کنید تا کم کم حالت خمیری پیدا کند و بعد خمیر را جمع کنید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
خمیر به دست آمده را داخل نایلون بگذارید و به مدت ۱ الی ۲ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
بعد از استراحت خمیر را دو قسمت کنید.
یک قسمت را مجددا داخل یخچال بگذارید و قسمت بعدی را با وردنه به ضخامت ۱ میلیمتر به شکل مستطیل باز کنید.
سپس از سمت عرض شروع به رول کردن خمیر تا انتها بکنید.
بعد از اینکه خمیر رول شد با دو دست خمیر را روی سطح کار عقب و جلو ببرید تا هم نازکتر شود و طول خمیر رول شده بیشتر شود و هم لایهها بهم بچسبد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی مغزدار خانگی
مرحله پنجم: برش زدن خمیر
در ادامه با یک چاقوی تیز خمیر را به ضخامت دلخواه برش بزنید.
ضخامت ۳ سانتیمتر برای این شیرینی مناسب است. (برای اینکه برشها یک اندازه باشند، میتوانید از خط کش کمک بگیرید)
خمیرهای برش خورده را داخل شکر بغلطانید تا کنارههای خمیر به شکر آغشته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع شیرینیهای رژیمی
مرحله ششم: پخت کوکی
حال خمیرها را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است بچینید.
اگر دوست دارید شیرینی طعمدار باشد میتوانید کمی پودر هل، پودر دارچین یا پودر کاکائو هم به شکر اضافه کنید.
خمیر دوم را هم مثل خمیر اول شکل دهید و برش بزنید.
وقتی همه کوکیها آماده شد سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت حدودی ۳۰ دقیقه بپزید.
زمان در فرهای مختلف متفاوت است. وقتی اطراف شیرینی کمی رنگ گرفت یعنی شیرینی آماده است. توجه کنید که اگر شیرینیها زیاد داخل فر بمانند خشک میشوند.
سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کوکیها خنک شوند. بعد داخل ظرف مورد نظر بچینید و نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه کوکی ماست
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کوکی ماست اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
این شیرینی را به تنهایی و همراه چای میتوانید سرو کنید، اما اگر دوست دارید شیرینتر باشد میتوانید روی شیرینی را با شکلات آب شده یا شکلات صبحانه تزئین کنید.خمیر این شیرینی نباید بیش از حد مخلوط و ورز داده شود؛ چون کره زیادی دارد و به روغن میافتد. اگر خمیر کوکی به روغن بیفتد کوکیها خشک و سفت میشوند.اگر اطراف شیرینی رنگ گرفت اما بعد از خنک شدن داخل شیرینی خمیر بود، یعنی دمای فر شما زیاد بوده و فر شما بیش از اندازه گرم بوده است.برای این شیرینی بهتر است کره سرد باشد. پس کره را ده دقیقه قبل از یخچال خارج کرده و داخل شیرینی استفاده کنید.این شیرینی ماندگاری بالایی دارد و تا یک هفته میتوانید داخل ظرف در بسته نگه داری کنید.برای زیباتر و فانتزیتر شدن شیرینی میتوانید از شکر رنگی هم برای کاور کردن شیرینی استفاده کنید.برای تهیه کوکی بهتر است از ماست هم زده یا خامهای استفاده کنید و یا ترجیحا ماست بدون آب باشد.خمیر این شیرینی تا چند روز ماندگاری دارد. پس میتوانید خمیر را آماده و نگهداری کنید و بعد از چند روز شکل دهید و بپزید.برای تهیه کوکی حتما از کاغذ روغنی یا ورق نسوز استفاده کنید و به هیچ عنوان سینی فر را چرب نکنید چون باعث پیشروی کوکیها میشود.بعد از خارج کردن شیرینیها از فر به آنها دست نزنید؛ چون حالت نرمی دارند و ممکن است خرد شوند. اما بعد از خنک شدن حالت ترد پیدا میکنند.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه کوکی ماست را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیرینی نرم و خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجان چای خوشعطر لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: