سریع و آسان: دلمه برگ مو ترکیهای، راز مجلسی و لذت بخش
دلمه برگ مو ترکیهای یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در ترکیه است که شناخته شده به عنوان یالانچی دولما. این دلمه میتواند با گوشت چرخ کرده یا به صورت گیاهی تهیه شود. مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو ترکیهای به شرح زیر است: برنج، گوجه فرنگی میکس، رب گوجه فرنگی، پیاز، برگ مو، روغن زیتون، آب گرم، نعنا، فلفل سیاه، دارچین، پودر فلفل دلمهای، نمک، شکر، آجیل کاج و لیمو ترش. مراحل تهیه این دلمه از آمادهسازی تا پخت حدود 2 ساعت زمان میبرد. بلغور گندم میتواند جایگزین برنج در این دستور پخت باشد. این دلمه باید به صورت نازک و بلند تهیه شود و از چاشنیهایی مانند آبلیمو، سیر، نعنا، شوید و ریحان برای تزئین و طعمدهی استفاده میشود. ترکیب مواد و انتخاب اسس مناسب برای این دلمه، میتواند به بهبود طعم و لذت غذا کمک کند. اگر تجربه درست کردن این دلمه را دارید، خوشحالمان میکند اگر نظرات و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
دلمه برگ مو ترکیهای که به عنوان یالانچی دولما نیز شناخته میشود، یکی از خوشمزهترین انواع دلمه است که برای تهیه آن هم میتوانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید و هم این دلمه را به صورت کاملا گیاهی آماده کنید.در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه دلمه برگ مو ترکی به طور کامل آشنا شوید.مواد لازم جهت تهیه دلمه ترکیهای بدون گوشت:برنج۲ لیوان فرانسوی دستهدارگوجه میکس شده۱ لیوان فرانسوی دستهداررب گوجه فرنگ۱ قاشق غذاخوریپیاز۲ عددبرگ مو۲۵ گرمروغن زیتون فرابکر۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدارآب گرم۳ لیوان فرانسوینعنا خشک۲ قاشق غذاخوریلیمو ترش۱/۲ لیموفلفل سیاه۱/۴ قاشق چایخوریدارچین۱/۴ قاشق چایخوریپودر فلفل دلمهای۱/۲ قاشق چایخورینمک۱ و نیم قاشق چایخوریشکر۱/۲ قاشق چایخوریآجیل کاج۲ قاشق غذاخوریمراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیهای بدون گوشتآماده سازی مواد این دلمه حدود نیم ساعت طول میکشد و برای پخت آن نیاز به ۱ ساعت زمان دارید. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل پخت دلمه برگ ترکی آشنا شوید.مرحله اول: برنج را آبکش کنیدبرای شروع برنج را بشویید و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج برای ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشد و بعد از این که مقداری نرم شد، آن را آبکش کنید. جالب است بدانید که در ترکیه برنج را برای ۱۵ دقیقه در آب گرم میریزند و سپس بدون پخت آبکش میکنند.مرحله دوم: پیاز را در روغن تفت دهیدبرای تهیه مواد داخل دلمه باید پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز را در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. مرحله سوم: مواد داخل دلمه را آماده کنیدبعد از اینکه پیاز سرخ شد، میتوانید برنج آبکش شده را اضافه کنید. برنج را برای ۵ دقیقه با پیاز تفت دهید و در ادامه گوجه فرنگی میکس یا رنده شده را اضافه کنید.چند دقیقه گوجه فرنگ را تفت دهید تا آب آن بخار شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.مرحله چهارم: ادویهها و چاشنیها را اضافه کنیدنعنا خشک، فلفل سیاه، دارچین، پودر فلفل دلمهای، شکر و دانههای کاج را به ماهیتابه اضافه کنید. چند دقیقه ادویهها را با سایر مواد ترکیب کنید و بعد ۱ لیوان آب گرم اضافه کنید. ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد با حرارت متوسط بپزند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انارمرحله پنجم: برگ مو را آماده کنیدبرای تهیه این دلمه باید از برگ انگور تازه استفاده کنید. برگها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید برای ۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. سپس ساقه آنها را جدا کنید.اگر از برگ انگور منجمد شده و بسته بندی استفاده میکنید، تنها باید ساقهها را جدا کنید و برگها را در آب سرد بشویید تا یخ برگ ها باز و نمک اضافه آنها شسته شود.مرحله ششم: دلمه را آماده کنیدحالا یک عدد برگ را در بشقاب یا سینی پهن کنید. مقداری از مواد داخل دلمه را روی برگ بریزید و آن را به صورت ساندویچی لوله کنید.مرحله هفتم: دلمهها را بپزیدهمه دلمهها را به همین روش آماده کنید و سپس در قابلمه بچینید. در ادامه لیمو را به صورت ورقهای برش دهید و روی دلمهها بچینید. ۲ لیوان آب گرم به قابلمه اضافه کنید و بعد یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید.این کار از وا رفتن دلمهها حین پخت جلوگیری میکند. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید دلمهها برای ۴۵ دقیقه بپزند.مرحله هشتم: دلمهها را سرو کنیدبعد از این که دلمهها پختند، آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با برشهای لیمو و ماست چکیده سرو کنید و از طعم این غذای گیاهی فوق العاده لذیذ لذت ببرید.مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو ترکیه با گوشت چرخ کرده:گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمپیاز۲ عددبرنج۱ لیوان فرانسوی دستهدارلپه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهداررب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینعنا، شوید و ریحان خشکهر کدام ۱ قاشق غذاخوریسیر۱ تا ۲ حبهروغن زیتونبه مقدار لازمبرگ موبه مقدار لازمآبلیموبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازممراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیهای با گوشت چرخ کردهآماده سازی و پخت این غذا حدود ۲ ساعت طول میکشد. روش تهیه این دلمه شباهت زیادی به دلمه ترکیهای بدون گوشت دارد، تنها باید از گوشت نیز برای درست کردن آن استفاده شود. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل پخت دلمه برگ مو ترکیهای آشنا شوید.مرحله اول: برنج و لپه را بخیسانیدبرای تهیه این دلمه ابتدا باید لپه را در آب بریزید و برای ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. برنج را هم برای ۱ ساعت بخیسانید تا برای پخت آماده شود.مرحله دوم: پیاز، سیر و گوشت را سرخ کنیددر این فرصت به سراغ آماده کردن مواد دلمه بروید. پیاز را به صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. در ادامه سیرها را رنده کنید و زمانی که پیاز سرخ شد، سیرها را اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه سرخ کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه مرغ با پنیرمرحله سوم: رب گوجه، لپه و برنج را اضافه کنیدحالا باید رب گوجه را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود سپس شعله گاز را خاموش کنید. لپهها را در قابلمه بریزید و بپزید.سپس برنج را نیز در آب جوش بریزید و بعد از این که نیم پز شد آبکش کنید. ترکیب لپه و برنج را به مخلوط گوشت اضافه و دوباره شعله گاز را روشن کنید.مرحله چهارم: سبزی خشکها را همراه با آب اضافه کنیدسبزیهای خشک را به ماهیتابه اضافه کنید و سپس به اندازه نصف لیوان به مایه دلمه اضافه کنید و درب ماهیتابه قرار دهید تا مواد به خوبی بپزند.مرحله پنجم: برگ موها را آماده کنیدبرگهای انگور را بشویید و شاخههای اضافه را جدا کنید. در ادامه یک قابلمه روی گاز قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، میتوانید برگهای مو را در آب بریزید. بعد از ۲ دقیقه برگها را آبکش کنید و روی یک پارچه بپیچید تا آب اضافهشان خارج شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمهایمرحله ششم: مواد را داخل برگها قرار دهیدبرگها را به نوبت داخل بشقاب بچینید و داخل برگها مقداری از موادی که آماده کردهاید بریزید. سپس برگها را به صورت بقچه یا رول شده بپیچید.مرحله هفتم: دلمهها را بپزیدبعد از آماده کردن همه دلمهها باید آنها را در قابلمه بچینید و روی آنها یک بشقاب قرار دهید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و به اندازه نصف لیوان آب به آن اضافه کنید. برای خوش طعم شدن سس این غذا میتوانید مقداری رب انار یا رب گوجه نیز به آن اضافه کنید.درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید دلمهها برای ۱ ساعت بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت دلمهها میتوانید مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید. بعد از آماده شدن دلمه شعله گاز را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظر بریزید.مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو با بلغور گندم:برگ مو۲۵۰ گرمبلغور گندم۱۵۰ گرمپیاز خرد شده۱ لیوان فرانسوی دستهدارروغن زیتونبه مقدار لازمفلفل قرمز خرد شده۱ قاشق چایخوریپودر فلفل قرمز۱ قاشق چایخوریرب انار۱ قاشق غذاخوریجعفری خرد شده۲ قاشق غذاخوریطرز تهیه دلمه برگ مو با بلغور گندمدر روش اصیل تهیه دلمه برگ مو ترکی به جاز برنج از بلغور گندم استفاده میشود. درست کردن این دلمه حدود ۲ ساعت طول میکشد. روش درست کردن این دلمه بسیار شبیه سایر روشها است، تنها باید به جای برنج از مقداری بلغور گندم استفاده کنید.برای شروع بلغورها را در آب جوش بریزید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس آنها را آبکش کنید. دانههای بلغور را با چنگال از هم باز کنید. در ادامه برگها را بشویید و برای ۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد آبکش کنید.پیاز را خرد و سپس در روغن سرخ کنید و بعد فلفل خرد شده و پودر فلفل را اضافه کنید. در این مرحله بلغور را در ماهیتابه بریزید و ۱ دقیقه بعد شعله گاز را خاموش و جعفریها را اضافه کنید. مواد دلمه را داخل برگ مو قرار دهید و برگها را به صورت ساندویچی تا کنید.حالا دلمهها را درست مثل روشهایی که پیشتر گفته شد در قابلمه بچینید و روی آنها یک بشقاب قرار دهید و مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید دلمهها با حرارت ملایم بپزند.نکات فوت و فنهای تهیه دلمه برگ مو ترکیهدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دلمه برگ مو ترکیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.نکتهای که در مورد دلمه برگ مو ترکیهای وجود دارد این است که این دلمه باید به صورت بلند و نازک تهیه شود.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این دلمه از مقداری مویز نیز داخل آن استفاده میشود.بهترین چاشنی دلمه ترکیهای آبلیمو، سیر و سبزی خشکهایی مثل نعنا، شوید و ریحان است.برای مزه دار کردن این دلمه میتوانید از مقداری سماق نیز استفاده کنید.برای تهیه سس دلمه برگ مو میتوانید از ترکیب رب گوجه، رب انار و مقداری نمک و روغن زیتون استفاده کنید.برای تهیه این دلمه میتوانید به جای آبلیمو از سرکه نیز استفاده کنید.دلمه برگ مو یکی از محبوبترین غذاهای ترکیه است که مزه آن شباهت زیادی به دلمه خودمان دارد. اگر تجربه درست کردن این دلمه را دارید، میتوانید نظرات و پیشنهادات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: