سریع و آسان، سه روش برای تهیه شور بامیه خانگی به سبک سنتی
شور بامیه یکی از خوشمزهترین چاشنیهایی است که میتوانید در خانه تهیه کنید. این شور میتواند همراه غذاهای سنتی مانند آبگوشت یا دیزی، یا حتی به عنوان دورچین غذا مورد استفاده قرار گیرد. برای تهیه شور بامیه، بامیه ریز، ترخون، مرزه، آب، سرکه، سیر، نمک و سیر مورد نیاز است. مراحل تهیه این شور شامل تمیز کردن بامیه، پاک کردن ترخون و مرزه، جوشاندن سرکه و نمک، و آمادهکردن شور نهایی میباشد.
همچنین، روش فوری تهیه شور بامیه نیز وجود دارد که توسط شستشو و جوشاندن بامیه در ترکیبی از آب، نمک و سرکه انجام میشود. باید توجه داشت که این روش ماندگاری کمتری نسبت به روش سنتی دارد. نکاتی مانند استفاده از گلپر یا انواع سبزیجات برای مزه دار کردن شور، استریل کردن شیشه و استفاده از بامیه تازه و سالم میتواند کیفیت و مزه شور بامیه را بهبود بخشد.
شور بامیه یکی از خوشمزهترین چاشنیهایی است که میتوانید آن را در خانه درست کنید و همراه با غذاهای سنتی، آبگوشت و دیزی سرو کنید. میتوانید از این شور به عنوان دورچین غذا نیز استفاده کنید.
در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه شور بامیه و همه فوت و فنهای درست کردن این شور خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه شور بامیه
برای تهیه شور بامیه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
بامیه ریز۵۰۰ گرمترخون مرزه۱ دستهآب۱ لیترسرکه ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارنمک۱ قاشق غذاخوریسیر۸ حبه
مراحل تهیه شور بامیه (روش اول)
در این بخش میتوانید با مراحل درست کردن شوری بامیه خانگی به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: بامیه را تمیز کنید
برای تهیه این شور باید از بامیه ریز استفاده کنید تا ظاهر و مزه شوری شما بهتر شود. برای شروع باید سر و ته بامیهها را به دقت برش دهید. به خاطر داشته باشید که در این مرحله به هیچ عنوان نباید به بافت میانی بامیه آسیب وارد کنید، زیرا این کار موجب لزج شدن شور میشود.
مرحله دوم: ترخون و مرزه را پاک کنید
ترخون و مرزه را پاک کنید و برگهای زرد و خراب را جدا کنید. در ادامه آنها را با آب فراوان بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافهشان خارج شود. بعد از چند دقیقه سبزیها را روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید تا به طور کامل خشک شوند.
مرحله سوم: سرکه و نمک را بجوشانید
یک لیتر آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس سرکه و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید این ترکیب شروع به جوشیدن کند. بعد از ۱ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید این ترکیب خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خیارشور سرکهای و نمکی خانگی
مرحله چهارم: شور را آماده کنید
پوست سیرها را جدا کنید و بعد آنها را همراه با بامیهها در شیشههایی تمیز و خشک بریزید. محلول آب و سرکه را در شیشهها بریزید و در پایان سبزیها را روی مواد قرار دهید.
درب شیشهها را محکم ببندید و آنها را در یخچال قرار دهید. بعد از ۲ هفته شور بامیه شما آماده میشود و میتوانید آن را در کنار انواع غذا میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور خانگی؛ ترد و مجلسی
طرز تهیه بامیه شور فوری (روش دوم)
برای تهیه شور بامیه فوری باید بامیهها را بشویید و خوب خشک کنید. سپس در یک قابلمه ترکیبی از آب، نمک و سرکه تهیه کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، بامیهها را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در قابلمه بریزید و بجوشانید تا نرم شوند.
صبر کنید تا شور خنک شود و بعد آن را در شیشه بریزید. بعد از خنک شدن شور میتوانید آن را مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که ماندگاری شور بامیه به این روش بسیار کمتر است و باید به سرعت مصرف شود.
مراحل تهیه شور بامیه فوری با این روش به شرح زیر است:
برای تهیه شور بامیه به این روش باید بامیهها را بشویید و خوب خشک کنید. پوست سیر را جدا کنید و کنار بگذارید.در این روش از سبزی خشک برای مزه دار کردن شور استفاده میشود. برای شروع باید چند حبه سیر و فلفل سبز داخل شیشه بریزید. کمی هم سبزی خشک به شیشه شور اضافه کنید.حالا بامیهها را اضافه و شیشه را پر کنید. بقیه سیر و فلفل و سبزیها را به شیشه اضافه کنید.در انتها در یک ظرف مقداری آب را با سرکه و نمک ترکیب کنید و مواد را خوب هم بزنید و این ترکیب را داخل شیشه بریزید.درب شیشه را محکم ببندید و آن را در مکانی خنک قرار دهید تا شور خوشمزه شما آماده شود.به خاطر داشته باشید که در این روش ماندگاری شور مقداری کمتر از روش قبل است و باید سریع تر مصرف شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون
نکات و فوت و فنهای تهیه شور بامیه
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شور بامیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن این شور میتوانید از مقداری تخم گشنیز استفاده کنید.استریل کردن شیشه شور یک روش ساده برای جلوگیری از کپک زدن آن است. برای این کار میتوانید شیشههای شور یا ترشی را برای ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید یا برای ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید و سپس صبر کنید تا شیشه خنک شود و از آن برای تهیه شور استفاده کنید.برای مزه دار کردن این شور میتوانید به جای ترخون و مرزه از ترکیب ترخون، نعنا، مرزه و شوید نیز استفاده کنید.برای این که شور بامیه کمی تند و تیز شود، میتوانید مقداری فلفل تند یا پودر فلفل قرمز به آن اضافه کنید.میتوانید تا قبل از باز کردن درب شور، آن را در مکانی تاریک و دور از نور آفتاب قرار دهید.برای تهیه شور نباید از مقدار سرکه زیادی استفاده کنید، زیرا در این صورت مزه شور شما شبیه به ترشی میشود.برای این که عطر سیر در شور بامیه بیشتر شود، میتوانید آن را خرد کنید و بعد در شیشه بریزید.در صورت تمایل میتوانید به جای سیر از مقداری موسیر برای مزه دار کردن این شور استفاده کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن شور بامیه از مقداری گلپر استفاده میشود.اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید برای مزه دار کردن این شور از سبزی خشک استفاده کنید.قبل از اضافه کردن سبزیجات به شور باید آنها را به خوبی خشک کنید تا شور شما کپک نزند.برای تهیه این شور نباید از بامیههای نصف شده و آسیب دیده استفاده کنید.به منظور درست کردن این شور میتوانید از سرکه انگور طبیعی و خانگی نیز استفاده کنید.جوشاندن بامیه در آب نمک و سرکه موجب نرم شدن آن میشود. برای تهیه شور بامیه ترد باید صبر کنید تا ترکیب آب نمک و سرکه کاملا خنک شود و بعد آن را به شیشه اضافه کنید.در صورتی که شور بامیه حال لیز و لزج پیدا کرد، میتوانید آب آن را دور بریزید و یک بار دیگر ترکیب آب نمک و سرکه را آماده کنید و در شیشه بریزید.برای مزه دار کردن این شور میتوانید از مقداری فلفل سبز شیرین استفاده کنید.برای تهیه شور بامیه تنها باید از بامیه تازه و سالم استفاده کنید. بامیه منجمد شده یا کهنه برای تهیه این شور مناسب نیست.
شور بامیه یک چاشنی خوشمزه است که به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید و از طعم آن در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن این شور را دارید، می توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما و دوستان علاقهمند به آشپزی در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: