سریعترین و بهترین روش برای آموزش طرز تهیه قیمه نذری
خورشت قیمه، علاوه بر این که در مهمانیها و مجالس مورد استقبال زیادی قرار میگیرد، به عنوان یکی از غذاهای مناسبتی مذهبی نیز شناخته شده است که در ایام محرم و ماه مبارک رمضان در حجمهای بسیار زیادی به صورت نذری پخته و در بین نیازمندان پخش میشود. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قیمه نذری را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۵۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۵۰ نفر به شرح زیر است:
گوشت۳.۵ کیلوگرملپه۲ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۱.۵ کیلوگرممغز لیمو عمانی۱۰۰ گرمسیب زمینی خام۵ کیلوگرمبرنج (ظرف بزرگ)۱۰ کیلوگرمروغن۵ کیلوگرمپودر دارچین۱ قاشق چایخوریپودر هل سبز۱ قاشق چایخوریزعفران ساییده شده۱/۲ قاشق چایخوریپودر جوز هندی۱/۴ قاشق چایخوری
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
گوشت۷ کیلوگرملپه۴ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۳ کیلوگرممغز لیمو عمانی۲۰۰ گرمسیب زمینی خام۱۰ کیلوگرمبرنج (ظرف بزرگ)۲۰ کیلوگرمروغن۱۰ کیلوگرمپودر دارچین۲ قاشق چایخوریپودر هل سبز۲ قاشق چایخوریزعفران ساییده شده۱ قاشق چایخوریپودر جوز هندی۱/۲ قاشق چایخوری
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۱۵۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۱۵۰ نفر به شرح زیر است:
گوشت۱۰.۵ کیلوگرملپه۶ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۴.۵ کیلوگرممغز لیمو عمانی۳۰۰ گرمسیب زمینی خام۱۵ کیلوگرمبرنج (ظرف بزرگ)۳۰ کیلوگرمروغن۱۵ کیلوگرمپودر دارچین۳ قاشق چایخوریپودر هل سبز۳ قاشق چایخوریزعفران ساییده شده۱.۵ قاشق چایخوریپودر جوز هندی۳/۴ قاشق چایخوری
لطفاً توجه داشته باشید که این مقادیر تقریبی هستند و ممکن است بر اساس سلیقه و نیازهای خود تعداد مواد را تنظیم کنید. همچنین، زمان پخت و میزان آب ممکن است بر اساس تعداد نفرات و مقادیر مواد تغییر کند.
مراحل تهیه قیمه نذری
پس از اینکه مواد لازم را برای قیمه نذری آماده کردیم، در این بخش میخواهیم به دستور پخت این قیمه خوشمزه نذری به صورت مرحله به مرحله بپردازیم.
مرحله اول: آماده سازی پیاز و گوشت
پیازها را خُرد کرده و گوشتها را به صورت خورشتی تکه تکه کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز
پیاز را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. حالا گوشت خُرد شده را به پیازها اضافه کنید. چربی اضافی گوشت را برای خوشطعم شدن خورشت از آن جدا نکنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی نذری
مرحله سوم: اضافه کردن لپه و چاشنی
پس از تغییر رنگ جزئی گوشت میتوانید زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و در صورت تمایل پودر هل، دارچین و جوز هندی را اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه قیمه نذری، لپه را اضافه کرده و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
مرحله چهارم: پخت مواد قیمه
برای تهیه قیمه نذری مناسب ۱۰۰ نفر، به میزان یک وجب دست کاملاً باز روی مواد آب جوش بریزید. میزان آب روی مواد در انتهای پخت باید به اندازه ۵ سانتیمتر باشد.
توجه داشته باشید که خورشت شما کاملا جا بیفتد. خورشت قیمه شما وقتی به خوبی جا نیفتاده باشد، کف ایجاد شده روی آن زرد رنگ است.
مقداری از زعفران را هنگام پخت و بقیه آن را با گلاب در انتهای کار به خورشت اضافه کنید. عطر و طعم زعفران و گلاب از خورشت شما یک شاهکار میسازد.
لیمو عمانی را نیز در انتهای کار به خورش قیمه اضافه نمایید. اضافه کردن لیمو عمانی طعم خورشت را لذیذتر میکند.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری
مرحله آخر: افزودن سیب زمینی سرخ کرده و سرو قیمه
آخر مرحله آخر اضافه کردن سیب زمینی سرخ شده به خورشت است. سیب زمینی را پوست بگیرید، خلالی خرد کنید، سیب زمینیها را در روغن داغ سرخ کرده و در کنار خورشت نوش جان کنید.
بله، به همین سادگی قیمه نذری ما آماده شده است؛ بنابراین میتوان آن را در ظرفهای نذری بسته بندی کرد و مورد استفاده قرار داد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری
نکات مهمی که در پخت خورشت قیمه نذری باید بدانیم!
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه قیمه نذری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای خوش طعم شدن خورشت قیمه نذری میتوانید از ادویه مخصوصی که در جدول بالا توضیح داده شده است، استفاده کنید.برای اینکه عصاره لیمو عمانی به طور کامل به خُرد خورشت برود و طعم دلچسبی به آن بدهد، لازم است قبل از اینکه آن را به خورشت اضافه کنید چند سوراخ بر روی آن ایجاد کنید.برای بهتر پخته شدن لپه و همچنین اینکه نفخ آن گرفته شود، لازم است در حدود ۲۴ ساعت قبل لپهها را خیس کنید. استفاده از رب میتواند طعم دلچسبی به خورشت قیمه نذری بدهد؛ اگر رب گوجه فرنگی در دسترس ندارید میتوانید از گوجه رنده شده استفاده کنید.اگر میخواهید طعم خاصی به قیمه نذری بدهید؛ میتوانید از گلاب یا گل سرخ برای این کار استفاده کنید.اگر گوشت گوسفندی شقهای در دسترس ندارید میتوانید از گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ استفاده کنید.برای غلیظ شدن قیمه نذری میتوان زمان بیشتری آن را روی حرارت قرار داد؛ اما باید توجه شود که لپههای خورشت قیمه له نشوند.بجای خرد کردن پیاز میتوانید پیازها را رنده کنید. این کار باعث غلیظ شدن خورشت شما میشود.
در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبا طرز تهیه قیمه نذری به همراه نکات کلیدی و طلایی، آشنا شدیم. شما از چه روشهای دیگری برای بهتر شدن طعم این خورشت استفاده میکنید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
- برچسب ها: