رقابت برای مشارکت بیشتر یا کمتر در انتخابات ریاست جمهوری با جدول اعداد

  • توسط: admin


با اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور، میزان مشارکت در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، ۴۹/۸ درصد بوده است،این درحالیست که مشارکت در دور اول این انتخابات ۴۰ درصد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز،بالاخره انتظارات به پایان رسید و کلیددار جدید پاستور مشخص شد. بنابر اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور، از مجموع ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رای ماخوذه، مسعود پزشکیان با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ نفر، به عنوان پیروز مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم شناخته و نهمین رئیس‌جمهوری ایران شد.

اما یکی از مهم‌ترین نکات انتخابات ریاست جمهوری، افزایش میزان مشارکت در مرحله دوم انتخابات است. با برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و مشارکت ۴۰ درصدی مردم، نگرانی‌ها درباره عدم حضور همان ۲۴ میلیون رأی در پای صندوق رأی افزایش پیدا کرده بود، چه آنکه به رویه مرسوم در انتخابات مرحله دوم همیشه میزان آراء پایین تر بود.

براساس همین نگرانی نیز، اهالی سیاست از هر تریبونی مردم را برای حضور در پای صندوق‌ها دعوت می‌کردند. دعوتی که از سوی مردم اجابت شد و در رقابت تنگاتنگ میان مسعود پزشکیان و سعید جلیلی، که دو نگاه و رویکرد متفاوت را در سیاست خارجی، سیاست داخلی، فرهنگ، اقتصاد و …نمایندگی می کردند در نهایت رأی به مسعود پزشکیان داده شد، اینبار بیشتر از مرحله اول و حتی بیشتر از انتخابات ۱۴۰۰

کدام انتخابات به مشارکت بالای ۷۰ درصد رسید؟

اما بررسی ۱۴ دوره انتخابات ریاست جمهوری در کشور نشان می دهد که بیشترین میزان مشارکت به دهمین دوره از انتخابات باز می گردد که در تاریخ ۲۲ خردادماه سال ۱۳۸۸ برگزار شد. در این دوره از انتخابات و رقابت شدید میان دو نامزد اصلی یعنی محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی، مشارکت مردم (۸۴.۸۳) اعلام شد و در نهایت پیروز نهایی احمدی نژاد بود.

پس از آن انتخابات ریاست جمهوری هفتم با میزان مشارکت (۷۹.۹۲) و انتخابات ریاست جمهوری سوم با میزان مشارکت (۷۴.۲۶) به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. انتخابات‌های ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم هم که به پیروزی حسن روحانی منجر شد، با مشارکت بالای مردم یعنی (۷۲.۹۴) و (۷۳.۳۳) همراه بوده است.

کمترین میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری

همچنین، مشارکت ۴۰ درصدی مردم در دور اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، کمترین میزان مشارکتی است که در همه ادوار انتخابات به ثبت رسیده است، این میزان مشارکت در دور دوم یک روند افزایشی گرفت و به (۴۹.۸) درصد رسید. پس از آن انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ که با پیروزی سید ابراهیم رئیسی همراه بود با مشارکتی (۴۸.۸) درصد، در رتبه دوم قرار دارد.

انتخابات ریاست جمهوری ششم در سال ۱۳۷۲ هم با مشارکتی ( ۵۰.۶۶) درصد همراه بوده است.

در جدول زیر، میزان مشارکت مردم در همه ادوار انتخابات ریاست جمهوری ایران را مشاهده می‌کنید. (این جدول بر اساس آمار وزارت کشور، خبرگزاری ایرنا و تسنیم تهیه شده است.)

منبع :

خبر آنلاین

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید