راهی که به لغو تحریم ها میانجامد: گامهایی برای پایان دادن به تحریمها
تحریمها به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف سیاسی و اقتصادی استفاده میشوند که عمدتاً تأثیرات منفی بر جوامع و کشورها متحمل میکنند. اما اخیراً به نظر میرسد که تحریمها در حال کاهش یافتن و احتمالاً لغو شدن هستند.
این اقدام به نوعی نشان از تحول در روابط بینالمللی و تمایل به رفع تنشها و ایجاد همکاری بیشتر دارد. لغو تحریمها میتواند به بازگرداندن اعتماد و رونق اقتصادی کشورهای متاثر کمک کند و برای جامعه بینالمللی به نوعی پیام صلح و همدلی ارسال کند.
البته برای لغو تحریمها نیاز به تفاهم و تعهد بین کشورها و همچنین اجرای مفاد توافقات بینالمللی است. اما این اتفاق میتواند فرصتی برای ایجاد روابط قویتر و حل مسائل مشترک بین کشورها فراهم کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش پایانی سفر خود به نیویورک برای شرکت در نشست عالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد تحولات غرب آسیا از جمله موضوع فلسطین گفت: بخشی از هدف اصلی سفرمان و حضور در نشست مقامات عالی رتبه شورای امنیت سازمان ملل و دیدارهای جانبی صورت گرفته تبیین مواضع کشورمان درخصوص تحولات غزه و همچنین درخصوص اقدام دفاع مشروعی که بر روی دو پایگاه نظامی رژیم اسرائیل که از آنجا سفارتخانه ما هدف قرار گرفته است، بود و ما توانستیم در دیدارهایی که داشتیم و نیز در چارچوب سخنرانی در شورای امنیت، ابعاد این موضوع و پیامدهای هرگونه تکرار ماجراجویی جدید اسرائیل را مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: همچنین با استفاده از این فرصت با توجه به اینکه ما معتقدیم توسعه دامنه جنگ و تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست، در دیدارها به ویژه با دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دورهای شورای امنیت سعی کردیم آنها را به این ترغیب کنیم که برای حل ریشهای بحران در منطقه، آنچه ضروری است، تمرکز بر راه حل سیاسی و توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه است و باید یک بسته سیاسی که همه ابعاد از جمله تبادل اسرا، عقب نشینی نیروهای اشغالگر از غزه، ارسال گسترده کمکهای انسانی را مورد توجه قرار دهد، در دستور کار دبیرکل سازمان ملل قرار گیرد.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: در دیدار با آقای آنتونیو گوترش ایدههایی که میتواند توسط دبیرکل سازمان ملل و در هماهنگی با همه کنشگران اصلی موضوع غزه در دست پیگیری قرار گیرد، مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم.
این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران گفت: همچنین در دیدار با وزیران امور خارجه کشورهای منطقه و برخی دیگر از مقامات سازمانهای بینالمللی از جمله رئیس سازمان صلیب سرخ جهانی راجع به ابعاد انسانی موضوع غزه گفتگو و تبادل نظر کردیم.
امیرعبداللهیان در بخش پایانی اظهارت خود در جمع خبرنگاران تصریح کرد: طبعا در بخشی از دیدارها به دلیل ماهیت و طبیعت کار در نیویورک، موضوع دیپلماسی برای لغو تحریمها هم مورد توجه قرار داشت.