راهنمای ساخت دمای دو؛ لذت از میان وعده های سنتی و خوشمزه ایرانی
دویماج یکی از میانوعدههای سنتی و محبوب ایرانی است که از مواد سادهای تهیه میشود. این غذای خوشمزه در شهرهای مختلف ایران با روشهای مختلفی درست میشود، اما دویماج قزوین و تبریز از محبوبترین انواع آن هستند.
در تهیه دویماج تبریز، موادی نظیر نان اسکو، آب یا دوغ، پنیر تبریز، گردو، کره یا روغن حیوانی و سبزیجات معطر استفاده میشود. ابتدا باید نان اسکو را خرد کرده و با آب یا دوغ مخلوط کرده، سپس پنیر تبریز، گردو، کره یا روغن حیوانی و سبزیجات معطر به آن اضافه کرد. نان اسکو تا اندازه کافی نرم شود و تمامی مواد هم بزنید تا یکدست شوند.
در تهیه دویماج قزوین، از موادی چون نان لواش خشک شده، پنیر کوزهای یا سفید، خیار سالادی، سبزی خوردن، گردو، پیاز و زردچوبه استفاده میشود. مراحل تهیه دویماج قزوین شبیه به دویماج تبریز است با تفاوت در استفاده از مواد دیگر.
با تجربه و تفاوت در مواد استفاده شده، دویماج قزوین و تبریز دارای طعم و بافتی متفاوت از یکدیگر هستند. این دو غذا به عنوان میانوعدههای خوشمزه و سنتی در ایران شناخته شدهاند و میتوانند یک گزینه خوب برای یک وعده سالم و خوشمزه باشند.
دویماج، یکی از میانوعدههای سنتی و محبوب ایرانی است که از مواد سادهای تهیه میشود. این غذای خوشمزه در شهرهای مختلف ایران با روشهای مختلفی درست میشود، اما دویماج قزوین و تبریز از محبوبترین انواع آن هستند.در ادامه همراه آدرینبلاگ باشید تا طرز تهیه دویماج را به دو روش به شما آموزش دهیم.مواد لازم جهت تهیه دویماج تبریز:نان اسکو۴ عددآب یا دوغ۱ لیوانپنیر تبریز۲۰۰ گرمگردو۱۰ عددکره یا روغن حیوانی۱۰۰ گرمسبزیجات معطربه مقدار لازممراحل تهیه دویماج تبریزحالا که مواد اولیه را آماده کردیم، نوبت به درست کردن دویماج تبریزی میرسد. در ادامه با ما همراه باشید تا اینکار را انجام دهیم.مرحله اول: خرد کردن نان اسکودر اولین مرحله باید چهار عدد نان اسکو را در یک کاسه بزرگ خرد کنید. نان اسکو نوعی نان خشک و خوشمزه است که به راحتی خرد میشود.مرحله دوم: اضافه کردن آب یا دوغبرای اضافه کردن آب یا دوغ به نانهای خرد شده، احتیاط کنید. باید آب یا دوغ را کم کم به نانها اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا نانها به طور مساوی آب یا دوغ را جذب کنند. توجه داشته باشید که نانها نباید خیلی نرم شوند. مرحله سوم: اضافه کردن پنیر تبریزیدر این مرحله باید پنیر تبریزی را به اندازههای دلخواه و یکسان برش بزنید و به کاسه اضافه کنید. برای برش دادن پنیر میتوانید از یک چاقوی تیز استفاده کنید تا پنیر له نشود.مرحله چهارم: اضافه کردن کره یا روغن حیوانیکره یا روغن حیوانی را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، اجازه دهید تا کاملا آب شود. سپس، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود. در نهایت، آن را به کاسه اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه قوت همدانی؛ یک میان وعده خوشمزهمرحله پنجم: اضافه کردن گردوگردوها را با دست یا با چاقو بشکنید تا پوست آنها جدا شود. سپس، گردوها را با چاقو یا رنده خرد کنید تا به تکههای کوچکی با اندازه دلخواه تبدیل شوند. در نهایت، گردوهای خرد شده را به مواد داخل کاسه اضافه کنید.مرحله ششم: اضافه کردن سبزیجات معطربرای تکمیل دویماج تبریز، سبزیجات معطری مانند تره و پیازچه را به خوبی بشویید و خرد کنید. سپس، آنها را به دویماج اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا مخلوط شوند.دویماج تبریزی شما آماده است، نوش جانتان!چند فوت و فن کوزهگری در طرز تهیه دویماج تبریزدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دویماج تبریز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.دویماج را میتوان به صورت گلولههای کوچک درآورده و سرو کرد تا ظاهری جذابتر داشته باشد.در تهیه دویماج تبریز میتوانید از پیاز نیز استفاده کنید. پیاز میتواند طعمی متفاوت و لذیذ به دویماج ببخشد.توصیه میکنیم که در تهیه دویماج از روغن حیوانی استفاده کنید. این روغن طعم و عطر خاصی به دویماج میدهد و آن را لذیذتر میکند.مواد لازم جهت تهیه دویماج قزوین:نان لواش خشک شده۵۰۰ گرمپنیر کوزهای یا سفید۳۰۰ گرمخیار سالادی۲ پیمانهسبزی خوردن۳۰۰ گرمگردو خرد شده۱ پیمانهپیازبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمآببه مقدار لازمروغن مایع (جهت تهیه پیاز داغ)به مقدار لازممراحل تهیه دویماج قزوینبعد از اینکه مواد اولیه را تهیه کردید، همراه ما باشید تا دویماج قزوینی را آماده کنیم.مرحله اول: آماده کردن نان لواشهانان لواش خشک را به تکههای کوچک خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید. سپس، کمی آب روی نانها بپاشید تا نرم شوند.مرحله دوم: اضافه کردن پنیرپنیر کوزهای، یکی از مواد اصلی دویماج قزوین است. این پنیر طعم و بافت خاصی به این غذا میدهد. اگر پنیر کوزهای دوست ندارید یا در دسترستان نیست، میتوانید از پنیر سفید استفاده کنید. در این صورت، پنیر را رنده کنید و به کاسه اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه چنگالی مشهدیمرحله سوم: اضافه کردن خیارخیار سالادی را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس، آن را به مواد داخل کاسه اضافه کنید.مرحله چهارم: اضافه کردن گردو و سبزی خوردنسبزی خوردن را به خوبی پاک کرده و بشویید. سپس، سبزیها را خرد کرده و به همراه گردو خرد شده به کاسه اضافه کنید. در نهایت، مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.مرحله پنجم: درست کردن پیاز داغبرای تهیه پیاز داغ، ابتدا پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید تا داغ شود. پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا نرم شود.در نهایت، زردچوبه را به مقدار لازم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد از آماده شدن پیاز داغ، آن را به دویماج قزوینی اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.دویماج قزوینی شما آماده است، بعد از گذشت ۱ الی ۲ ساعت که خوب مزهدار شدند میتوانید این میان وعده سالم را نوش جان کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیازو زنجان (اشکنه زنجانی)چند فوت و فن کوزهگری در طرز تهیه دویماج قزویندر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دویماج قزوین اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.در صورت خشک بودن مواد، مقدار کمی آب به آن اضافه کنید.تربچه، یک افزودنی خوشمزه و سالم به دویماج قزوین است. میتوانید آن را به صورت خرد شده یا رنده شده به مواد دویماج اضافه کنید. تربچه به دویماج طعم و بافتی تازه و ترد میبخشد.در تهیه دویماج قزوین، معمولاً از پیاز داغ استفاده میشود. با این حال، برخی از افراد ترجیح میدهند از پیاز خام استفاده کنند. پیاز خام طعمی تندتر و تیزتر از پیاز داغ دارد.برای تهیه دویماج قزوین که یک غذای سنتی و خوشمزه است، میتوان از نان خشک قزوین نیز استفاده کرد. نان خشک قزوین به دلیل طعم و عطر خاص خود، باعث خوشمزهتر شدن دویماج میشود.امیدواریم از طرز تهیه دویماج لذت برده باشید. پیشنهاد میکنیم یکی از دو روش ارائه شده در این مطلب از مجله آشپزی آدرینرا امتحان کنید و از طعم و مزه این میان وعده سنتی لذت ببرید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها: