راهنمای خوشمزه آش گندم یزدی: پیش به سوی طعم‌های شهرت‌ساز!

  • توسط: admin
راهنمای خوشمزه آش گندم یزدی: پیش به سوی طعم‌های شهرت‌ساز!


آش گندم یزدی یک غذای سنتی و خوشمزه است که از گوشت گوسفند، دنبه، نخود، لوبیا چیتی، عدس و بلغور گندم تهیه می‌شود. این آش دارای طعم و مزه بی‌نظیری است و معمولا در ماه‌های محرم و سفر مورد استفاده قرار می‌گیرد. نخود و لوبیا چیتی قبل از طهیه باید بخیسانده شوند تا نرم شوند. پس از پخت گوشت و دنبه، می‌توانید زردچوبه، فلفل سیاه و سایر ادویه‌ها را اضافه کرده و گوشت را پخته و له کنید. سپس با اضافه کردن عدس و بلغور گندم به آب گوشت، آش را به خوبی بپزید. در نهایت مواد دیگر را اضافه کرده و با نمک چاشنی کنید. آش گندم یزدی را می‌توانید با پیازداغ و کشک رقیق شده تزیین کرده و سرو کنید. امیدواریم با این توضیحات و آموزش مرحله به مرحله، بتوانید آش گندم یزدی خوشمزه و مقوی را به راحتی درست کنید و لذت ببرید.

آش گندم یزدی یکی از آش‌های بسیار مقوی و سنتی است که اصالت آن به یزد برمی‌گردد. این آش شباهت زیادی به آش عباسعلی کرمانشاهی دارد و معمولا برای ماه‌های محرم و سفر تهیه می‌شود.در آش گندم یزدی که به آش امام حسینی یا آش امام حسین نیز معروف است از گوشت و دنبه گوسفند استفاده می‌شود که طعم و مزه بی‌نظیری به آش می‌دهد.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه آش گندم یزدی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه آش گندم یزدیمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این آش ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۵ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این آش سنتی را تهیه و نوش جان کنید.درجه سختی تهیه این آش در دسته‌بندی متوسط قرار دارد. مواد لازم جهت تهیه آش گندم یزدی:پیاز۱ عددگوشت گوسفندی۳۰۰ گرمبلغور گندم۲ پیمانهنخود۲ پیمانهلوبیا چیتی۱ پیمانهعدس۱ پیمانهدنبه۵۰ گرمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازمآب جوش۴-۵ پیمانهمرحله اول: آماده سازی حبوباتنخود و لوبیا چیتی را تمیز کنید. آن‌ها را با آب بشویید و به صورت جداگانه در ظرف‌هایی خیس کنید.بهتر است از چند ساعت قبل از طبخ آش یا حتی از شب قبل حبوبات را بخیسانید.در این بازه زمانی باید چندین بار آب روی حبوبات را عوض کنید.خیساندن حبوبات بخش زیادی از نفخ آن‌ها را می‌گیرد و موجب راحت‌تر پخته شدن آن‌ها می‌شود.عدس و بلغور گندم را نیز به همین شکل از چند ساعت قبل از طبخ آش تمیز کنید، بشویید و با مقداری آب بخیسانید.مرحله دوم: پختن نخود و لوبیا چیتیپس از خیساندن نخود و لوبیا چیتی آن‌ها را درون قابلمه مناسبی بریزید.مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت کم قرار دهید.۳۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا نخود و لوبیا چیتی بپزند و نرم شود.مرحله سوم: آماده سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.پیاز خرد شده را درون قابلمه‌ای که قصد طبخ آش را دارید بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.پیاز را تفت دهید تا بوی خامی‌اش گرفته و سبک شود.مرحله چهارم: افزودن گوشت و دنبهگوشت گوسفندی و دنبه را بشویید و به ابعاد کوچک‌تر برش زنید.گوشت و دنبه برش زده را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود و گوشت تغییر رنگ دهد.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش عدس به روش خانگیمرحله پنجم: افزودن ادویه‌هاپس از پخت گوشت در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. حال ۴-۵ پیمانه آب جوش به گوشت‌ها اضافه کنید.حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید ۶۰-۹۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد و له شود.اگر زمان کافی برای پخت گوشت را ندارید می‌توانید برای پخت سریع‌تر آن از زودپز استفاده کنید.مرحله ششم: کوبیدن گوشتپس از پخته شدن، گوشت و دنبه‌ها را از قابلمه خارج کنید. گوشت‌ها را ریش‌ریش و دنبه‌ها را با کمک گوشت‌کوب بکوبید و له کنید.گوشت ریش‌ریش شده و دنبه‌های له شده را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله هفتم: پخت عدس و بلغور گندمعدس و بلغور گندم خیسانده شده را به آب گوشت اضافه کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا به خوبی بپزند و نرم شوند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه بوغدا آشی یا آش گندم زنجانیمرحله هشتم: پخت همه مواد آشپس از پخته شدن عدس و بلغور گندم، نخود و لوبیا چیتی پخته شده، گوشت ریش ریش شده و دنبه له شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.حرارت را کم کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا آش به خوبی بپزد و لعاب بیندازد.زمانی که آش به غلظت مناسب رسید با مقداری نمک چاشنی آن را تنظیم کنید.آش گندم یزدی بسیار خوشمزه و مقوی شما آماده سرو و نوش جان کردن است.آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری پیازداغ و کشک رقیق شده تزیین و نوش جان کنید.آش گندم یزدی یکی از آش‌های سنتی و بسیار قدیمی است که طعم و مزه بی‌نظیری دارد. امیدواریم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، این آش بسیار خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید