راز شروع روز با نان صبحانه شکلاتی، منبع بعدی انرژی!

  • توسط: admin


چه چیزی بهتر از شروع یک روز با عطر دلنشین نان تازه و طعم شیرین شکلات؟ با این دستورالعمل ساده از مجله اکالا، می‌توانید در خانه خود یک نان صبحانه شکلاتی نرم و پفکی با تکه‌های شکلات آب شده تهیه کنید که هر لقمه آن شما را به وجد می‌آورد.

مواد لازم جهت تهیه نان صبحانه شکلاتی

مواد لازم جهت تهیه نان صبحانه شکلاتی به شرح زیر است:

شیر ولرم۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانهتخم مرغ۲ عددخمیر مایه۱۰ گرم یا ۱ قاشق سوپ‌خوری سر پرشکر۱۰۰ گرم یا ۲ سوم پیمانه سرخالیکره نرم شده۹۰ گرموانیل۱ چهارم قاشق چای‌خوریآرد مخصوص نان (آرد نان فانتزی)۵۰۰ الی ۶۰۰ گرمشکلات صبحانه برای داخل نانبه مقدار لازم

مواد لازم برای رومال

مواد لازم برای رومال به شرح زیر است:

تخم مرغ۱ عددشیر۱ قاشق غذاخوریوانیلنوک قاشق چای‌خوریبادام پرک یا فندق خرد شده (دلخواه)به مقدار لازم

مراحل تهیه نان صبحانه شکلاتی

برای تهیه نان صبحانه شکلاتی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: به عمل آوردن خمیر مایه

ابتدا شیر ولرم را در ظرفی مناسب بریزید. سپس، یک قاشق از شکر تعیین‌ شده در مواد اولیه و خمیرمایه را به آن اضافه کنید.

ترکیب فوق را با قاشق هم بزنید. بعد روی ظرف را با یک بشقاب بپوشانید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه به عمل آید.

دمای شیر برای عمل آمدن خمیر مایه باید حدود ۳۵ الی ۴۰ درجه باشد. اگر به دماسنج مایعات دسترسی ندارید نوک انگشت‌تان را داخل شیر بزنید؛ دمای شیر باید به قدری باشد که گرمای آن را کاملا حس کنید، اما دستتان نسوزد و بتوانید داخل شیر نگهش دارید.

اگر دمای شیر بیشتر از حد لازم باشد خمیر مایه از بین می‌رود و اگر دمای شیر کم‌تر از حد لازم باشد خمیر مایه شروع به فعالیت نمی‌کند.

خمیر مایه از شکر اضافه شده به شیر ولرم تغذیه کرده و شروع به فعالیت می‌کند.

مرحله دوم: همزدن تخم مرغ

در این فاصله تخم مرغ‌ها و مابقی شکر و وانیل را داخل ظرفی بریزید. با همزن دستی یا چنگال مخلوط کنید تا مواد یکدست شود.

کره را که در دمای محیط کاملا نرم شده به مواد اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط کنید.

بعد از ده دقیقه که خمیر مایه عمل آمد، آن را به مواد اضافه کرده و در حد یکدست شدن مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک صبحانه؛ کیک انگلیسی ساده با پف زیاد

مرحله سوم: اضافه کردن آرد

حالا شروع به اضافه کردن آرد کرده و نصف آرد را اضافه کنید. با قاشق هم بزنید و بعد مابقی آرد را کم کم اضافه کنید.

وقتی مواد حالت خمیری پیدا کرد قاشق را کنار بگذارید، آرد را کم کم اضافه کرده و با دست مخلوط کنید.

آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی بدست آید.

میزان آرد مورد استفاده در خمیر مشخص نیست؛ چون میزان جذب آب آردهای مختلف متفاوت است و بسته به نوع آرد ممکن است همه آرد مصرف شود و یا اینکه اضافه بیاید.

از بیش از اندازه اضافه کردن آرد خودداری کنید؛ چون باعث افت کیفیت نان می‌شود و در نهایت نان خشک و گلوگیر می‌شود. توجه کنید که وجود مقدار کمی چسبندگی در خمیر عادی و طبیعی است.

مرحله چهارم: ورز دادن و چانه کردن خمیر

وقتی خمیر بدست آمد آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی صفحه کار ورز بدهید. ورز دادن خمیر در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد، پس حتما این مرحله را به درستی انجام دهید.

خمیر را با قسمت انتهایی دست ورز بدهید و به هیچ عنوان چنگ نزنید؛ چون چنگ زدن باعث می‌شود خمیر چسبنده‌تر شود و آرد بیشتری بخواهد و در نهایت خمیر سفت و نان بی‌کیفیت شود.

اگر احساس کردید موقع ورز دادن، خمیر به صفحه کار می‌چسبد خیلی کم و در حد یک پنس آرد روی صفحه کار بریزید.

در نهایت خمیر را چانه کنید و داخل ظرفی قرار دهید. روی ظرف سلفون بکشید. سپس روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر بیشتر شود.

مرحله پنجم: باز کردن خمیر

بعد از استراحت خمیر را مجددا ورز بدهید تا هوای داخل خمیر خارج شود. بعد خمیر را چانه کنید و روی صفحه کار که آرد پاشی شده قرار دهید و با وردنه به شکل تقریبا مستطیل باز کنید. ضخامت خمیر باید در حدود سه الی چهار میلی متر باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع نان خانگی در فر یا ماهیتابه

مرحله ششم: پخش کردن شکلات صبحانه روی خمیر

شکلات صبحانه را به کمک کاردک روی خمیر پخش کنید؛ طوری که سطح خمیر را پوشش بدهد و فقط یک سانت از کناره‌های خمیر خالی باشد.

 بعد از قسمت طول شروع به رول کردن خمیر کنید. برای برش دادن خمیر از یک نخ استفاده کنید و نخ را دور خمیر بپیچید و بکشید تا خمیر جدا شود. ضخامت سه سانتی متر برای برش دادن رول‌ها مناسب است.

مرحله هفتم: انتقال رول‌های شکلاتی به سینی فر

داخل ظرف سرو مناسب را کمی چرب کنید و رول‌های شکلاتی را داخل ظرف بچینید و یا اینکه داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و نان‌ها را داخل سینی بچینید. همچنین می‌توانید رول‌ها را داخل کپسول در قالب مافین قرار بدهید.

روی ظرف را با یک نایلون بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه استراحت ثانویه بدهید.

مرحله هشتم: رومال کردن

در این فاصله رومال خمیر را آماده کنید. برای رومال، تخم مرغ، شیر و وانیل را با چنگال بزنید تا کاملا یکدست شود و تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود.

بعد از استراحت از رومال به وسیله قلم‌مو روی نان بزنید. سپس به دلخواه روی نان بادام پرک یا فندق خرد شده بپاشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان فطیر خانگی

مرحله نهم: پخت نان

نان شکلاتی را در فر ۲۰۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی ۲۰ دقیقه بپزید. زمان گفته شده در فرهای مختلف متغیر است.

در فر برقی دما را ۲۰ درجه پایین‌تر قرار دهید. اگر در فر گازی نان را می‌پزید در انتها چند دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی شود.

بعد از پخت نان‌ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود و بعد سرو کنید. 

برای براق شدن روی خمیر در صورت دلخواه می‌توانید مقداری عسل را با مقدار کمی آب جوش رقیق کنید و با قلم‌مو روی نان‌ها بزنید. این کار باعث براق شدن سطح نان و شیرین‌تر شدن آن می‌شود.

در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه نان صبحانه شکلاتی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن در وعده صبحانه لذت ببرید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید