راز خوش عطر و طعم پلوهای خوشمزه: همه چیز درباره ادویه پلویی – ترکیبات معجزه‌آسا، روش ساخت، استفاده ایده‌آل و نکات طلایی نگهداری

  • توسط: admin


ادویه پلویی ترکیبی از ادویه‌های مختلف است که برای طعم دادن به انواع پلو، به‌ ویژه پلوهای مخلوط، استفاده می‌شود. این ادویه طعم و عطری منحصر به فرد به پلو می‌دهد و آن را لذیذتر می‌کند. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه، موارد استفاده و خواص آن را برایتان شرح دهیم. 

ترکیبات ادویه پلویی

ترکیبات ادویه پلویی می‌تواند بسته به سلیقه و ذائقه افراد متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل موارد زیر است:

زردچوبه: زردچوبه یکی از اصلی‌ترین ادویه‌های موجود در ادویه پلو است که رنگ و طعم فوق‌العاده‌ای به پلو می‌دهد.زنجبیل: زنجبیل طعمی تند و تیز به پلو می‌دهد و به هضم غذا کمک می‌کند.زیره: زیره طعمی گرم و کمی تند به پلو می‌دهد.دارچین: دارچین طعم و عطری دلنشین به پلو می‌دهد و به تعادل طعم‌ها کمک می‌کند.فلفل سیاه: فلفل سیاه طعم تندی به پلو می‌دهد و باعث می‌شود طعم ادویه‌ها بهتر حس شود.هل: هل طعمی گرم و کمی شیرین به پلو می‌دهد.جوز هندی: جوز هندی طعمی گرم و کمی آجیلی به پلو می‌دهد.رازیانه: رازیانه طعمی خنک و کمی شیرین به پلو می‌دهد.گل محمدی: گل محمدی عطری لطیف و دل‌انگیز به پلو می‌دهد.

طرز تهیه ادویه پلو

برای تهیه ادویه پلو می‌توانید ادویه‌های مورد نظر خود را به صورت جداگانه آسیاب کنید و با هم مخلوط کنید. همچنین می‌توانید از ادویه پلو آماده که در عطاری‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی به فروش می‌رسد استفاده کنید.

نکات استفاده از ادویه پلویی

در ادامه به چند نکته طلایی برای استفاده از ادویه پلویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مقدار ادویه پلو را به دلخواه خود می‌توانید کم یا زیاد کنید.برای اینکه طعم ادویه‌ها بهتر حس شود، می‌توانید آن‌ها را کمی تفت دهید و سپس به برنج اضافه کنید.ادویه پلو را می‌توانید در ظروف دربسته و در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: ادویه ایتالیایی چیست و چه ترکیباتی را شامل می‌شود؟

موارد استفاده از ادویه پلو

از ادویه پلو می‌توان در انواع پلوهای مخلوط استفاده کرد. ادویه پلو طعم دهنده ی اصلی به پلوهایی مانند عدس پلو، لوبیا پلو، ته چین، مرصع پلو، باقالی پلو، آش رشته پلو، زرد چلو، مرغ پلو، ماهی پلو، گوشت پلو و… است.

جالب است بدانید که شما می‌توانید برای طعم دار کردن پلو ساده نیز از ادویه پلو استفاده کنید. اضافه کردن ادویه پلو به خوراک گوشت، طعمی گرم و دلچسب به آن می‌بخشد. همچنین می‌توانید از ادویه پلو برای طعم دار کردن مرغ و جوجه در انواع خوراک‌ها استفاده کنید.

می‌توانید از ادویه پلو برای طعم دار کردن انواع خوراک سبزیجات مانند لوبیا پلو، قرمه سبزی، آلبالو پلو و خورش بامیه نیز استفاده کنید و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

نکته: علاوه بر موارد ذکر شده، ادویه پلو کاربردهای دیگری نیز در آشپزی دارد. شما می‌توانید با خلاقیت خود از این ادویه در انواع غذاها استفاده کنید و طعم جدیدی به آن‌ها بدهید.

۳ عامل موثر بر ماندگاری ادویه پلو که باید بدانید!

ماندگاری ادویه پلو به عوامل مختلفی مانند نوع ادویه‌ها، نحوه آسیاب کردن و نحوه نگهداری از آن بستگی دارد. به طور کلی، ادویه پلو اگر به درستی نگهداری شود، می‌تواند تا ۲ تا ۳ سال تازه بماند.

انوع ادویه‌ها: ادویه‌های کامل (مانند دانه‌های زیره) بیشتر از ادویه‌های آسیاب شده ماندگاری دارند. ادویه‌های برگ‌دار (مانند گل محمدی) سریع‌تر از ادویه‌های دیگر فاسد می‌شوند.نحوه آسیاب کردن: ادویه‌های آسیاب شده به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا، سریع‌تر از ادویه‌های کامل بو و طعم خود را از دست می‌دهند.نحوه نگهداری: بهترین روش برای نگهداری از ادویه پلو، قرار دادن آن در ظروف شیشه‌ای دربسته در محیطی خنک، تاریک و خشک است. از نگهداری ادویه پلو در محیط گرم، مرطوب و پرنور خودداری کنید. پس از هر بار استفاده از ادویه پلو، درب ظرف را به طور کامل ببندید.

برای اینکه از تازه بودن ادویه پلو خود مطمئن شوید، آن را به مقدار کم خریداری کنید و به طور منظم از آن استفاده کنید. می‌توانید ادویه پلو را در فریزر نیز نگهداری کنید تا ماندگاری آن بیشتر شود. در این صورت، ادویه پلو را در ظروف مناسب فریزر قرار دهید و آن را در محفظه یخ زده فریزر نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی

نشانه‌های فاسد شدن ادویه پلویی چیست؟

اگر ادویه پلو شما بوی کهنگی می‌دهد یا رنگ و طعم آن تغییر کرده است، بهتر است آن را دور بیندازید و از ادویه پلو جدید استفاده کنید.

آیا ادویه پلویی خاصیتی هم دارد یا فقط برای طعم دهی به غذا استفاده می‌شود؟

ادویه پلو فواید زیادی برای سلامتی دارد. کمک به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، بهبود گردش خون و سم زدایی بدن از بارزترین خواص ادویه پلویی است.

ادویه‌های کهنه رنگ خود را از دست می‌دهند و رنگ آن‌ها شاداب شاداب به نظر نمی‌رسد. ادویه‌های کهنه عطر و بوی خود را از دست می‌دهند و بوی آن‌ها ضعیف و کهنه می‌شود. ادویه‌های کهنه طعم خود را از دست می‌دهند و طعم آن‌ها تلخ یا بی‌مزه می‌شود.

با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی آدرینمی‌توانید از ادویه پلویی خود برای مدت طولانی استفاده کنید و از طعم بی‌نظیر آن در غذاهای خود لذت ببرید. ادویه پلو چاشنی خوشمزه و پرخاصیتی است که می‌تواند طعم و عطری فوق‌العاده به غذاهای شما بدهد. 

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید