راز تهیه قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر: نکات حیاتی برای پخت بهتر
قورمه سبزی، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران بیشماری دارد و اغلب مردم در ایام محرم و ماه مبارک رمضان این غذا را به عنوان نذری در حجمهای بسیار زیاد تهیه و در بین نیازمندان پخش میکنند. ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر را به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه قورمه سبزی برای ۱۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه قورمه سبزی برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
گوشت گوسفندی تازه۸ کیلوگرمسبزی قورمه۱۵ کیلوگرملوبیا قرمز۲ کیلوگرمپیاز۱۰ کیلوگرملیمو عمانی۱ کیلوگرمروغن سرخ کردنیبه میزان لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
مراحل تهیه قورمه سبزی نذری
در ادامه طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر به صورت مرحله به مرحله شرح داده شده است.
مرحله اول: آمادهسازی لوبیا
در ابتدا لوبیاها را خوب بشویید و در یک قابلمه با حرارت مناسب بگذارید تا بپزد. ترجیحاً لوبیاها را ۱۲ ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند که پختن آنها راحتتر باشد و زمان کمتری لازم داشته باشد.
مرحله دوم: آمادهسازی گوشت
سپس گوشت گوسفندی تازه را خوب بشویید و در اندازه گوشت خورشتی با یک چاقو تیز خرد کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی سبزی خورشت
سبزیها را نیز خوب بشویید و از تمیز بودن آنها مطمئن شوید. سپس آنها را خرد کنید و در یک تابه مناسب ابتدا کمی حرارت دهید تا آب آنها کاملا خشک شود. سپس به آن روغن اضافه کنید و سبزیها را خوب سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: راهکارهای رفع بوی دنبه در قورمه سبزی
مرحله چهارم: پختن گوشت
در این مرحله، یک دیگ با اندازه مناسب برای قورمه سبزی نذری انتخاب کنید. پیازها را بشویید، به صورت نگینی خرد کنید و در دیگ بریزید. پیازها را با روغن سرخ کردنی مقداری تفت دهید تا به رنگ طلایی و سبک شوند.
سپس گوشتها را به دیگ اضافه کرده و دوباره مقداری روغن بریزید و تفت دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به دیگ اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن سبزی و لوبیا به گوشت
در این مرحله سبزی سرخ شده را به همراه لوبیای پخته شده به دیگ اضافه کنید، هم بزنید و مقداری آنها را با هم تفت دهید. این تفت دادن باید تا زمانی باشد که پوست لوبیاها چروکیده نشوند.
بیشتر بخوانید: انواع غذای نذری پرطرفدار در ماه محرم؛ با طرز تهیه آن
مرحله ششم: اضافه کردن لیمو عمانی و نمک
در این مرحله مقداری آب و لیمو عمانی داخل دیگ بریزید و صبر کنید تا گوشت و لوبیا بپزد و خورشت جا بیفتد. نیم ساعت قبل از پایان پخته شدن قورمه سبزی نذری و پس از آنکه از پخته شدن گوشت اطمینان حاصل کردید، میتوانید میزان نمک را چک کنید و در صورت لزوم به آن نمک اضافه کنید.
نکته: در این مرحله برای اینکه عصاره لیمو عمانی خارج شود باید آنها را با چنگال سوراخ کنید.
مرحله هفتم: سرو و تزئین قورمه سبزی نذری
بعد از آماده شدن قورمه سبزی نذری میتوان آن را در ظرفهای یکبار مصرف در کنار پلو ساده ریخت، بر روی آن مقداری برنج زعفرانی اضافه کرد و در کنار آن یک تکه ته دیگ نیز قرار داد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه برنج آبکش و برنج دمی
نکاتی که در تهیه قورمه سبزی نذری باید بدانید!
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه قورمه سبزی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای خوشمزهتر شدن قورمه سبزی نذری، لوبیاها را به جای پختن، به مدت پنج تا هشت دقیقه در یک ماهیتابه که بدون روغن است و از قبل گرم شده، تفت دهید. لوبیاها را مرتبا هم بزنید تا نسوزند.در اندازه سبزیهای قورمه سبزی نذری دقت کنید. به عنوان مثال اگر گشنیز سبزی قورمه زیاد باشد باعث میشود که قورمه سبزی نذری شیرین شود یا شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن آن میشود.شما میتوانید علاوه بر لیمو عمانی درسته از پودر لیمو عمانی نیز استفاده کنید. همچنین برای داشتن یک عطر و طعم دلچسب میتوانید از مقداری آبلیمو یا آبغوره تازه استفاده کنید.توجه داشته باشید که پیازها را بسیار ریز خُرد کنید، چرا که نباید در قورمه سبزی نذری بعد از پخته شدن آن اثری از پیاز وجود داشته باشد.در بعضی از مناطق به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند. استفاده از لوبیا چشم بلبلی پختن قورمه سبزی نذری را راحتتر میکند و به علت پخته شدن سریعتر، به زمان کمتری نیاز دارد.در بعضی مناطق برای خوش طعم کردن قورمه سبزی نذری مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه میکنند و همچنین اضافه کردن مقداری زعفران آب شده به آن نیز باعث میشود طعمی بینظیر حاصل شود.دستور پخت قورمه سبزی نذری بالا برای ۱۰۰ نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبتها را تغییر دهید.باید در انتخاب کیفیت لیمو عمانی توجه ویژه داشته باشید زیرا در صورت عدم توجه به این مورد ممکن است قرمه سبزی تلخ شود. قورمه سبزی را میتوان با گوشت گوساله، گوشت گوسفندی و حتی گوشت مرغ نیز آماده کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو ترش سمنانی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر
ترفندهای طلایی در به دست آوردن رنگ و لعاب خوب در قورمه سبزی
برای بهدست آوردن رنگ و لعاب خوب در قورمه سبزی نذری، به نکات زیر توجه کنید:
استفاده از مواد تازه و با کیفیت: برای بهترین نتیجه در رنگ و لعاب قورمه سبزی، از مواد اولیه تازه و با کیفیت استفاده کنید. سبزیجات تازه، گوشت تازه و بهترین نوع ترشیجات میتوانند به غذا رنگ و لعاب خوبی ببخشند.زمان پخت مناسب: برای حفظ رنگ طبیعی سبزیجات، زمان پخت آنها بسیار مهم است. بهتر است سبزیجات را حداقل مدت زمان ممکن پخته و زمان پخت را حداکثر تا چند دقیقه پیش از سرو غذا کوتاه کنید.استفاده از نمک به میزان مناسب: استفاده از نمک به میزان مناسب در طبخ قورمه سبزی باعث میشود طعم سبزیجات برجسته شود و رنگ آن کمتر تغییر کند.افزودن لیموترش: افزودن لیموترش به قرمه سبزی ترش، علاوه بر افزایش طعم ترش و مطبوع، میتواند به رنگ و لعاب غذا کمک کند.تزیین مناسب: با تزیین موادی مثل نعناع تازه یا دانههای انگور سیاه، میتوانید قورمه سبزی خود را زیبا و جذابتر نمایید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا طرز تهیه قورمه سبزی نذری به همراه نکات و ترفندهایی که در پخت این خورشت خوشمزه باید رعایت شود، آشنا شدیم. شما از چه روشهایی در پخت خورشت قورمه سبزی نذری استفاده میکنید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
در این بخش به چند سوال پرتکرار در رابطه با قورمه سبزی نذری پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
چرا قورمه سبزی تلخ میشود ؟
امکان دارد قورمه سبزی به چند دلیل تلخ شود؛ یا سبزی آن زیاد سرخ شده و یا لیمو عمانی که داخل قورمه سبزی ریختهاید تلخ بوده و باعث تلخی قورمه سبزی شده است. همچنین سرخ شدن زیاد پیاز و ته گرفتن آن باعث تلخ شدن قورمه سبزی میشود. استفاده بیش از حد از شنبلیله در سبزی قورمه سبزی هم باعث تلخ شدن خورشت میشود.
علت آب انداختن قورمه سبزی چیست؟
اگر سبزی قورمه سبزی خوب خرد نشده باشد و درشت باشد و همچنین خوب سرخ نشده باشد قورمه سبزی آب انداخته و کم لعاب میشود.
برای لعابدار شدن قورمه سبزی نذری چیکار کنیم ؟
استفاده از سبزی اسفناج در قورمه سبزی باعث میشود قورمه سبزی لعابدار شود. همچنین زمان پخت قورمه سبزی نذری باید حداقل ۷ ساعت باشد تا قورمه سبزی جا بیفتد و لعابدار شود.
سبزی قورمه سبزی شامل چه سبزیهایی است ؟
سبزی قورمه غالبا از تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله، اسفناج و برگ سیر تشکیل میشود؛ اما استفاده از سبزیهای مختلف برای قورمه سبزی سلیقهای است و بعضی افراد سبزیهای محلی و همچنین ریحان و پیازچه هم در سبزی قورمه استفاده میکنند.
چیکار کنیم قورمه سبزی سیاه و خوشرنگ شود؟
اگر دوست دارید رنگ قورمه سبزی شما تیره و سیاه شود اول اینکه از رب گوجه اصلا استفاده نکنید و همچنین میتوانید از گرد لیمو عمانی و شنبلیله خشک سرخ شده داخل قورمه سبزی استفاده کنید تا قورمه سبزی شما سیاه شود.
برای ۱۰۰ نفر چند کیلو سبزی قورمه و گوشت و لوبیا لازم است ؟
برای ۱۰۰ نفر تقریبا ۱۰ کیلو سبزی، ۸ کیلو گوشت گوسفندی و همچنین ۲ کیلو لوبیا لازم است.
- برچسب ها: