راز آمریکا: ایران به دنبال اورانیوم خالص شده است!
تصمیم ایران برای رقیق کردن اورانیوم خود را میتوان به عنوان یک تحول مهم در روابط بین المللی دانست. این تصمیم، به عنوان یک نشانه از آمادگی ایران برای دیالوگ با جامعه بینالمللی درباره برنامه هستهای خود، به ویژه در زمینه توافق هستهای جامع، محسوب میشود. این تصمیم میتواند مسیری برای حل و فصل مسائل دیپلماتیک بین ایران و کشورهای جهانی باشد و تا حد زیادی از تنشها میان طرفین کاسته شود. همچنین، این اقدام میتواند به بهبود اقتصاد ایران کمک کند و راه مناسبی برای ایران باشد تا به جامعه جهانی نشان دهد که استعداد و تصمیم خود را برای حل مسائل بینالمللی دارد.
به گزارش ایسنا، نماینده آمریکا در جلسه روز چهارشنبه شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی خواستار رقیقسازی اورانیوم تا ۶۰ درصد ایران شد و اقدامات هستهای اخیر ایران را محکوم کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیرا گزارش داده که ایران در طول سه ماه گذشته ذخیره اورانیوم ۶۰ درصد خود را کاهش داده اما به صورت کلی، ذخیره اورانیوم ایران افزایش یافته است.
در بیانیه آمریکا که در جلسه شورای حکام قرائت شد، آمده است: «ایران باید تمام ذخیره ۶۰ درصدی و نه بخشی از آن را کاهش دهد و تولید اورانیوم تا ۶۰ درصدی خود کاملا متوقف کند».
رویترز نوشته هنوز مشخص نیست که چرا ایران ذخایر اورانیوم ۶۰ دردصی خود را کاهش داده است.
ایران بارها اتهامات مقامهای غربی مبنی بر اینکه قصد ساخت سلاح هستهای را دارد، رد کرده است.
مقامهای غربی مدعی هستند «توجیه غیرنظامی معتبر» برای غنیسازی با غنای بالا توسط ایران وجود ندارد.
ایران هم اعلام کرده این اقدامات برگشتپذیر است. تهران میگوید این اقدامات منطبق بر برجام و در پی خروج آمریکا از توافق و بیعملی اروپاییها برای برخورداری ایران از مزیتهای توافق هستهای بوده است.
نماینده آمریکا در ادامه گفت: «امروز هیچ کشوری غنیسازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد برای هدفی که ایران ادعا میکند، انجام نمیدهد و اقدامات ایران برخلاف رفتار تمام کشورهای انپیتی است».
آمریکا همچنین از اقدام ایران در لغو مجوز بازرسان آژانس انتقاد کرد.
پیشتر «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی در اینباره گفته بود: «ما عملکرد بازرسان را زیرنظر داریم و حق داریم آنها را قبول یا رد کنیم. تصمیم نپذیرفتن برخی از آنها به معنای همکاری نکردن ایران نیست. ما با آژانس همکاری میکنیم و این همکاری روزانه ادامه دارد، اما برخی از بازرسان به علت عملکردشان رد شدند، این عادی و متداول است».