دستور پخت پلو اسفندی شیرازی: تجربه‌ای خوش طعم و باشکوه برای میزهای رسمی

  • توسط: admin


پلو اسفندی، یکی از غذاهای سنتی و اصیل شیرازی، با عطر و طعمی بی‌نظیر، شما را به ضیافتی دلچسب دعوت می‌کند. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه کامل پلو اسفندی شیرازی را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه پلو اسفندی شیرازی

مواد لازم جهت تهیه پلو اسفندی شیرازی به شرح زیر است:

برنج۲ پیمانهگوشت۲۰۰ گرمپیاز۱ عددنخود، جو و گندم۱ پیمانهعدس، لوبیا سفید و ماش۱ پیمانهنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار دلخواهروغن کرمانشاهی۲ قاشق غذاخوریمیخک۱/۲ قاشق چای‌خوریادویه پلویی۱/۲ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پلو اسفندی شیرازی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و‌ تهیه این پلو ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: خیساندن حبوبات

نخود، جو، گندم، عدس، لوبیا سفید، ماش و برنج را تمیز کنید. هر کدام از حبوبات را به صورت جداگانه خیس کنید.

خیساندن حبوبات پیش از پخت آن‌ها، روند پخت را سریع‌تر می‌کند و‌ نفخ حبوبات را تا حد زیادی می‌گیرد.

بهتر است در این بازه زمانی چندین بار آب روی حبوبات را عوض کنید.

مرحله دوم: پخت حبوبات

همه حبوبات به جز عدس را درون قابلمه مناسبی بریزید. کمی آب و‌ نمک به آن اضافه کنید و‌ قابلمه را روی حرارت گذارید. ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا حبوبات بپزند.

پس از گذشت زمان اعلام شده عدس‌های خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و ۱۰-۱۲ دقیقه دیگر زمان دهید تا حبوبات به صورت کامل بپزند.

پس از پخت حبوبات را از قابلمه خارج کنید و درون صافی بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله سوم: آماده سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.

درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ گوشت را دارید کمی روغن بریزید و‌ قابلمه را روی حرارت گذارید.

پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و‌ کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی

مرحله چهارم: افزودن ادویه و گوشت

زردچوبه را به پیاز اضافه کنید. کمی تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد شود.

سپس گوشت‌های تکه شده و شسته را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت‌ها تغییر رنگ دهند و بوی خامی‌شان گرفته شود.

حال ۲-۳ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.

سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت نیم‌پز شود.

پس از پخت کمی نمک و فلفل سیاه به گوشت زنید.

مرحله پنجم: آماده سازی برنج

برنج‌های شسته شده را درون قابلمه با حجم مناسبی بریزید.

مقداری آب، نمک، روغن، ادویه پلویی و پودر میخک به برنج اضافه کنید.

آب باید تا ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در این مرحله می‌توانید مقداری از آب گوشت را به برنج اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت گذارید. منتظر باشید تا آب درون آن کاملا تبخیر و برنج شما نیم پز شود.

در همین مرحله حبوبات پخته شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید.

مرحله ششم: افزودن گوشت پخته و‌ روغن کرمانشاهی

وسط برنج و حبوبات درون قابلمه را باز کنید و گوشت‌های پخته شده را در مرکز برنج گذارید. بقیه برنج را روی گوشت‌ها بریزید.

برنج و‌ حبوبات درون قابلمه را از سمت دیواره‌ها فاصله دهید و در مرکز قابلمه جمع کنید. مقداری روغن کرمانشاهی روی برنج بریزید.

درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. منتظر بمانید تا بخار درون قابلمه بپیچد سپس حرارت را کم کنید.

۳۵-۴۵ دقیقه زمان دهید تا محتوای درون قابلمه به خوبی بپزد. پس از پخت اسفندی پلو شیرازی را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ لاپلو شیرازی

نکات و فوت و فن‌های تهیه پلو اسفندی شیرازی

در تهیه پلو اسفندی شیرازی به ۶ نکته مهم زیر توجه کنید:

می‌توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون به جای گوشت گوسفندی استفاده کنید.اگر به ادویه‌های تند علاقه دارید، می‌توانید فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.از برنج ایرانی مرغوب مانند هاشمی یا دم سیاه استفاده کنید.گوشت گوسفندی با چربی متوسط طعم بهتری به پلو می‌دهد.می‌توانید از مقداری خلال بادام، پسته یا گردو برای تزیین پلو استفاده کنید.برای خوش طعم‌تر شدن پلو، می‌توانید از مقداری رب گوجه فرنگی یا آبلیمو در تفت دادن مواد استفاده کنید.

این پلو با ترکیب موادی ساده و مغذی، به راحتی در خانه قابل طبخ است و می‌تواند زینت‌بخش سفره‌های شما در مناسبت‌های مختلف باشد. با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، می‌توانید یک اسفندی پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که مورد پسند خودتان و مهمانانتان باشد. نوش جان!

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید