دستور پخت ابداعی: دلمه بادمجان قالبی ـ عطر و طعمی بینظیر برای میزهای رسمی
دلمه بادمجان قالبی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی فوق العاده، میتواند زینت بخش سفرههای شما باشد. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه دلمه بادمجان قالبی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه دلمه بادمجان قالبی
مواد لازم جهت تهیه دلمه بادمجان قالبی به شرح زیر است:
بادمجان درشت۶ عددلپه۱/۲ پیمانهبرنج۳/۴ پیمانهگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمسبزی معطر (شامل جعفری، گشنیز، شوید، مرزه و پیازچه)۵۰۰ گرمسیر تازه۵ حبهپیاز متوسط۲ عددگوجه فرنگی۲ عددنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
مراحل تهیه دلمه بادمجان قالبی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی بادمجانها
بادمجانها را پوست بکنید و به صورت ورقهای کمی کلفت برش بزنید. روی بادمجانها نمک بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود.
بعد از ۳۰ دقیقه، بادمجان ها را بشویید و با دستمال آشپزخانه خشک کنید. در یک تابه روغن داغ کنید و بادمجانها را سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
بادمجانهای سرخ شده را روی صافی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود.
مرحله دوم: پخت لپه و برنج
لپه را از قبل خیس کنید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. برنج را نیز به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بپزید.
مرحله سوم: آماده سازی مواد دلمه
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
سبزیهای معطر را ساطوری خرد کنید و به همراه سیر رنده شده به مواد دلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا عطر و طعم سبزیجات آزاد شود.
لپه و برنج پخته شده را به مواد دلمه اضافه کنید و مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای
مرحله چهارم: چیدن دلمه
ته یک قابلمه مناسب، گوجه فرنگیهای حلقه شده را بچینید.
بادمجانهای سرخ شده را داخل ظرف بچینید دیوارههای قابلمه را با بادمجان بپوشانید.
حال از مواد دلمه روی بادمجانها بریزید و با پشت قاشق سطح مواد را صاف کنید. روی مواد را بادمجان بچینید تا کاملا مواد پوشیده شوند.
دقت داشته باشید که بین بادمجانها فضای خالی نباشد تا پس از پخت و در زمان برگرداندن دلمه برای سرو مواد میانی دلمه بیرون نریزد.
حال به آرامی مقداری آب یا آب گوشت به قابلمه اضافه کنید تا روی بادمجانها را بگیرد.
مرحله پنجم: پخت دلمه
روی قابلمه را با دمکنی بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا دلمه ها پخته شوند.
در ۱۵ دقیقه آخر پخت، می توانید چند عدد سیب زمینی کوچک و پوست کنده را نیز به دلمه اضافه کنید.
مرحله ششم: سرو دلمه
بعد از پخت، دلمهها را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شوند.
سپس دلمهها را به آرامی در ظرف مورد نظر خود بچینید و با جعفری و گشنیز تزیین کنید.
دلمه بادمجان قالبی را گرم و به همراه نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
۶ نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن دلمه بادمجان قالبی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دلمه بادمجان قالبی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
می توانید از انواع سبزیجات معطر دیگر مانند ریحان یا ترخون نیز در این غذا استفاده کنید.اگر دوست دارید دلمه شما تندتر باشد، می توانید از فلفل چیلی یا پودر فلفل قرمز به مواد دلمه اضافه کنید.برای طعم دهی بیشتر به دلمه، می توانید از زعفران دم کرده یا رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.از بادمجان های قلمی و درشت استفاده کنید زیرا برای این غذا مناسب تر هستند.از گوشت چرخ کرده مخلوط با چربی مناسب استفاده کنید. گوشت گوسفندی یا مخلوط گوسفندی و گوساله طعم بهتری به دلمه می دهد.در تهیه دلمه برای طعم و لعاب بیشتر از برنج ایرانی مانند هاشمی یا طارم استفاده کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی آدرینمیتوانید دلمه بادمجان قالبی را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. این غذا به دلیل قالبی بودن، ظاهری بسیار شکیل و مجلسی دارد. با کمی سلیقه و ذوق میتوانید دلمه بادمجان قالبی مخصوص خود را با طعم دلخواهتان تهیه کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: