دستور ساخت مربای آلبالوی خانگی: یک تجربه خوش طعم و زیبا!
مراحل تهیه مربای آلبالو
با طرز تهیه مربای آلبالو به صورت مرحله به مرحله همراه ما باشید.
مرحله اول: شستن آلبالو و گرفتن هسته آن
در اولین مرحله آلبالوها را بشویید، اجازه بدهید تا تقریبا خشک شوند و آب اضافی آنها گرفته شود. بعد هسته آلبالوها را در بیاورید. برای این کار میتوانید روی لینک روشهای هسته گیری آلبالو کلیک کنید.
برای خارج کردن هسته آلبالو از هر روشی که راحتتر هستید میتوانید استفاده کنید. با کمک دست آلبالوها را باز کرده و هسته آنها را در بیاورید یا از هستهگیر یا چاقو کمک بگیرید. برخی برای جدا سازی هسته آلبالو از نی کمک میگیرند.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر به آلبالو
برای این که بدانید چه مقدار شکر مناسب تهیه مربای آلبالوی شماست، چند تا از آلبالوها را میل کنید، اگر ترش مزه بود ۱ کیلو شکر و اگر شیرین یا ملس بود میتوانید از مقدار کمتری شکر (حدودا ۹۰۰ گرم شکر) استفاده کنید.
درون قابلمه مناسبی لایه نازکی از آلبالوهای بدون هسته را بریزید. سپس روی آلبالوها مقداری شکر بریزید؛ به صورتی که تمامی سطح آلبالوها را بپوشاند، این کار را تکرار کنید تا شکر و آلبالوها تمام شوند.
مرحله سوم: آب انداختن آلبالوها
در این مرحله یک فنجان آب جوش روی آلبالوها و شکر بریزید و در قابلمه را ببندید. به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آب اضافی آلبالوها به کمک شکر گرفته شود و اصطلاحا آب بیندازد (این مربا نیازی به استفاده از آب اضافی ندارد).
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد آلبالو
مرحله چهارم: حرارت دادن آلبالوها
بعد از سپری شدن زمان اعلام شده، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. حتما به این موضوع توجه داشته باشید که در طی زمان پخت حرارت را کم و زیاد نکنید؛ چون این کار باعث طولانی شدن زمان پخت و تیره شدن رنگ مربای آلبالوی شما میشود.
وقتی قابلمه را روی حرارت قرار میدهید مربا از کنارهها شروع به جوشیدن میکند و شکرها آب میشوند. در این مرحله آلبالوها آب میاندازند. حال به آرامی با قاشق آلبالوها را از کنارهها به سمت وسط قابلمه هدایت کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت آلبالو
مرحله پنجم: به قوام رسیدن مربای آلبالو
برای تهیه این مربا حتما از قابلمهای که گنجایش دو تا سه برابر شدن مواد را دارد استفاده کنید. زمانی که مربا شروع به جوشیدن میکند سطح محتوای درون قابلمه بالا میآید که منجر به سرریز شدن مربا میشود. پس حتما در رعایت این نکته توجه لازم را داشته باشید.
برای شفاف شدن مربا، حتما کفهایی که روی سطح قابلمه جمع میشوند را با کمک قاشق یا هر ابزار مناسب دیگری جدا کنید تا در نهایت مربایی با کیفیت داشته باشید.
بیشتر بخوانید: برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو چه باید کرد؟
مرحله ششم: تست کردن به قوام رسیدن مربای آلبالو
زمانی که حس کردید شربت مربا به غلظت مناسب رسیده و در حین جداسازی کف مربا، شیره از قاشق به حالت فنری به سمت بالا برمیگردد، یعنی مربا به قوام رسیده است.
همچنین برای تست کردن قوام شربت میتوانید کمی از شیره مربا را در نعلبکی بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس با کمک انگشت از وسط روی شیره مربا بکشید؛ اگر سریعا به حالت اولیه برنگشت یا به عبارتی شیره مربا آرام و به کندی حرکت میکرد، یعنی شربت مربای شما به قوام رسیده است.
به علاوه میتوانید چند قطره از مربا را ما بین دو انگشت تست کنید؛ اگر حالت چسبنده و کشسانی داشت، یعنی به قوام مناسب رسیده و باید حرارت را خاموش کنید.
در حالت کلی به قوام رسیدن مربا نباید بیشتر از نیم ساعت طول بکشد. زیاد جوشیدن مربا باعث تیره شدن رنگ مربای شما میشود. دقت کنید که غلظت شیره مربا بعد از خنک شدن بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
مرحله هفتم: ریختن مربا در شیشه
پس از آن که مربا به قوام رسید و زیر گاز را خاموش کردید، اجازه دهید تا مربا در همان قابلمه کاملا سرد و خنک شود. سپس مربا را به شیشه کاملا تمیز و خشک انتقال دهید و درب آن را محکم ببنید تا بدین صورت از کپک زدن مربا در طولانی مدت جلوگیری کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه مربای آلبالو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این مربای خوشمزه را طبق رسپی فوق تهیه و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
- برچسب ها: