دستور العمل اعجابانگیز تهیه شربت آلبالوی خانگی: ترکیبی خوش رنگ و معطر
شربت آلبالو یکی از خوشمزهترین و خوشرنگترین شربتهای تابستانی است که طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی قابل تهیه در خانه است. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه این شربت پرطرفدار را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه شربت آلبالو
برای تهیه شربت آلبالو به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آلبالوی بدون هسته۱ کیلوگرمشکر۱/۵ الی ۲ کیلوگرم
مراحل تهیه شربت آلبالو بدون هسته
مراحل تهیه شربت آلبالو به شرح زیر است:
مرحله اول: جدا کردن هسته آلبالو
آلبالوها را بشویید و هستههای آلبالو را به کمک هسته گیر یا نی در بیاورید. برای انجام اصولی این کار میتوانید روی لینک روشهای هسته گیری آلبالو کلیک کنید.
مرحله دوم: ریختن شکر روی آلبالوها
اگر ترازو ندارید به ازای هر یک کاسه کاملا پر آلبالو، ۱/۵ یا ۲ کاسه پر (بسته به ترشی و شیرینی آلبالوها) شکر استفاده کنید. داخل ظرف مناسبی یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید تا مواد تمام شود. سپس روی مواد یک لیوان آب جوش بریزید، در قابلمه را بگذارید و قابلمه را به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم: گذاشتن آلبالوها روی شعله ملایم
طی این مدت آلبالوها آب میاندازند. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. حرارت نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. آلبالوها روی حرارت آب میاندازند و کم کم از کناره شروع به جوشیدن میکنند. سپس شکرها آب میشوند.
بیشتر بخوانید: ترفندهای رفع شیرینی زیاد شربت آلبالو
مرحله چهارم: گرفتن کف روی آلبالو
قسمتهای کناری ظرف را به سمت وسط حرکت دهید و جا به جا کنید تا همه شکرها آب شوند. بعد از آب شدن شکرها شربت شروع به جوشیدن و کف کردن میکند و بالا میآید.
کف روی شربت را به صورت مداوم جمع کنید تا در نهایت شربت شفاف و خوش رنگی داشته باشید. در کل به قوام رسیدن شربت نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه طول بکشد چون رنگ شربت تیره میشود.
مرحله پنجم: برداشتن آلبالوها از ظرف
وقتی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از زمان پخت طی شد با یک کفگیر سوراخ دار آلبالوها را از شربت جدا کنید و کفگیر را در دست حرکت دهید تا شیره کاملا از آلبالوها جدا شود.
مرحله ششم: به قوام رسیدن شربت آلبالو
۱۰ دقیقه باقی مانده از زمان پخت، شربت به تنهایی میجوشد. وقتی احساس کردید شربت به حالت فنری از قاشق برمیگردد قوامش را چک کنید. چند قطره از شربت را بین دو انگشت تست کنید، اگر حالت چسبندگی و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده است.
یا میتوانید ۲ قاشق از شربت را داخل نعلبکی بریزید و در فریزر بگذارید تا خنک شود. سپس از وسط شیره با انگشت بکشید اگر جای خالی دیرتر پر شد، یعنی شربت غلظت داشت، آرام حرکت میکرد و موقع حرکت چین میخورد یعنی شربت به قوام رسیده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا آلبالو خوش آب و رنگ
مرحله هفتم: صاف کردن شربت
حرارت را خاموش کنید و بلافاصله شربت را از صافی ریز رد کنید تا تفالههای آلبالو از شربت جدا شود. بعد از خنک شدن شربت غلیظتر میشود و رد کردن آن از صافی سختتر خواهد شد، پس تا گرم است این کار را انجام دهید.
مرحله آخر: ریختن شربت در ظرف شیشهای
اجازه دهید شربت خنک شود و بعد داخل ظرف شیشهای بریزید. این شربت را میتوانید تا دو سال داخل فریزر یا یخچال نگهداری کنید. شربت را موقع مصرف با مقدار مناسبی آب مخلوط و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک آلبالو
طرز تهیه شربت آلبالو با هسته
اگر جدا کردن هستههای آلبالو برایتان مشکل است، میتوانید شربت آلبالو را با هسته تهیه کنید. تنها مشکلی که این روش دارد این است که موقع وزن کردن آلبالو، وزن هستهها اضافه میشود. برای مثال ممکن است ۱ کیلو آلبالو ۲۰۰ گرم هسته داشته باشد. بنابراین باید مقدار شکر را از وزن آلبالو کمی کمتر در نظر بگیرید.
برای تهیه شربت آلبالو با هسته ابتدا آلبالوها را شسته و شاخ و برگ آن را جدا کنید.آلبالوها را درون پارچه توری با بند قرار دهید تا آب آن گرفته شود.سپس آلبالوها را با پارچه توری داخل شربت قرار داده و بگذارید تا شربت به جوش آید و قوام پیدا کند.زمانی که رنگ شربت مناسب شد، آلبالوها را از شربت در آورده و کمی وانیل به شربت بزنید.زیر شعله گاز را خاموش کنید تا شربت با دمای محیط خنک شود.
نکات تهیه شربت آلبالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این شربت خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هرگز و به هیچ وجه برای جدا کردن آلبالوها و تفالهها از شربت با دست به تفالهها چنگ نزنید یا با پشت قاشق فشار ندهید چون رنگ شربت کدر میشود.مربا یا شربت آلبالو معمولا شکرک نمیزند، چون خود آلبالو میوه ترشی است و نیازی به اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو نیست؛ تنها در صورتی ممکن است شکرک بزند که با حرارت بالا تهیه شود یا مقدار شکر استفاده شده زیاد باشد. اگر شربت شما شکرک زد مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید و مجددا بجوشانید تا شکرکها حل شوند. اواخر پخت میتوانید کمی وانیل به شربت اضافه کنید اما این کار سلیقهای است، چون خیلیها طعم خود آلبالو را به وانیل ترجیح میدهند.برای تهیه شربت آلبالو بهتر است از آلبالوهای پیوندی و درشت استفاده نکنید، چون این آلبالوها طعم و رنگ خوبی به شربت شما نمیدهند و مناسب شربت نیستند.اگر شربت به خوبی قوام نیامده باشد کپک میزند و اگر بیش از حد بجوشانید و خیلی غلیظ باشد شکرک میزند، اگر یک روز بعد از تهیه شربت احساس کردید قوام شربت کم است، مجددا بجوشانید تا به غلظت لازم برسد اما توجه داشته باشید که بعد از خنک شدن غلظت شربت بیشتر میشود.برای تهیه انواع شربت بهتر است از قابلمه لعابی استفاده کنید تا خوش رنگتر و با کیفیتتر شود.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه شربت آلبالو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شربت تابستانی خوشمزه را طبق رسپی فوق تهیه و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: