در مسیر قصر ریاست جمهوری: زندگینامه و بررسی افتخارات عبدالناصر همتی، چهرهای برجسته در انتخابات ۱۴۰۳
اقتصادآنلاین – مهسا زرکری؛ عبدالناصر همتی، سیاستمدار و اقتصاددان، متولد 20 فروردین 1336 در شهرستان کبودرآهنگ، استان همدان است. وی پس از قبولی در کنکور در سال 1354، در سن 18 سالگی برای تحصیل راهی دانشگاه تهران شد و در سال 1357، چند ماه مانده به انقلاب، موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته علوم اقتصادی شد.
پس از آن، همتی مدارک فوقلیسانس و دکترای خود را نیز از دانشگاه تهران دریافت کرد. پیش از ورود به عرصه سیاست، وی فعالیتهایی در صدا و سیما داشت و سپس به سمتهای مختلفی از جمله بیمه مرکزی و ریاست کل بانک مرکزی رسید.
همتی در سال 1356 از طریق دانشگاه، دورههای حسابرسی پیشرفته را در موسسه کوپرز اند لندن در انگلستان گذراند.
فعالیت های عبدالناصر همتی پس از انقلاب اسلامی
با شروع جنگ تحمیلی، وی مسئولیت ستاد اطلاعرسانی جنگ را برعهده گرفت. سپس در سال 1359 و در سن 23 سالگی، مدیریت کل اخبار صدا و سیما را بر عهده داشت.
در سال 1367، همتی با رتبه اول فوقلیسانس علوم اقتصاد را دریافت کرد و یک سال بعد، در سال 1368، به سمت معاون سیاسی سازمان صدا و سیما منصوب شد.
در کنار فعالیت خود در صدا و سیما، همتی در سال 1370 دوره تحقیقاتی و مطالعاتی خود را در دانشگاه لندن گذراند و در نهایت در سال 1372 موفق به دریافت مدرک دکترای اقتصاد شد.
عبدالناصر همتی رئیس بیمه مرکزی ایران
در سال 1373، در 37 سالگی، حسن همتی از صدا و سیما خارج شد و به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی ایران و شورای عالی بیمه مشغول به کار شد.
در این سمت، وی نقش اساسی در اتخاذ سیاستهای آرامشبخش برای صنعت بیمه ایفا کرد. همچنین در سال 1380، ریاست هیئت مدیره بیمه اتکایی آسیایی در بانکوک با حضور 10 کشور را برعهده گرفت.
همتی از سال 1373 تا 1385 در سه دوره متوالی به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی فعالیت کرد و به عنوان “پدر بیمههای خصوصی” در ایران شناخته شد.
در دوره ریاستجمهوری سید محمد خاتمی و زمانی که حسن روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی بود، ناصر همتی به مدت 5 سال عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی بود.
در همین دوره، ناصر همتی پیشنهاد تأسیس صندوق ذخیره ارزی را ارائه داد که بعدها به صورت حساب ذخیره ارزی پیادهسازی شد.
یک سال پس از به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد در سال 1385، ناصر همتی به عنوان مدیرعامل بانک سینا منصوب شد و به مدت 7 سال این سمت را داشت.
در سال 1392، با آغاز ریاستجمهوری حسن روحانی و به پیشنهاد علی طیبنیا وزیر وقت اقتصاد، ناصر همتی به سمت مدیرعامل بانک ملی منصوب شد. سپس در سال 1395، وی دوباره به سمت ریاست بیمه بازگشت.
رزومه همتی در سمت ریاست بانک مرکزی
در تاریخ 2 مرداد 1397، پس از تحولات گسترده در بازار ارز و سیاست پولی کشور، با رأی هیئت دولت حسن روحانی، عبدالناصر همتی جانشین ولیالله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شد.
همچنین دکتر عبدالناصر همتی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و از جمله استادان صاحبنام در زمینه اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی به شمار می رود.
همسر و فرزندان عبدالناصر همتی
عبدالناصر همتی چندین سال است که با خانم سپیده شبستری ازدواج کرده و صاحب دو دختر و یک پسر است. وی معتقد است که فرزندان او در انجام مسئولیتها محدودیت بیشتری دارند و گاهی مجبور است تماسهای تلفنی را پاسخ ندهد. اما تاکنون، فرزندان ایشان به بانک مرکزی نیامدهاند.
عبدالناصر همتی درخصوص شایعه زندگی دخترش در کالیفرنیا می گوید:« آمده اند عکس دختر خانم محترمی را در کالیفرنیا گرفتند و می گوید چون فامیلی آن همتی است دختر من می باشد که صحت ندارد. فکر می کردم دینداری در تبلیغات حاکم است اما متاسفانه اطلاعات غلط به مردم می دهند و این عین بی دینی است».
ثبت نام همتی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی دولت دوازدهم، در تاریخ 25 اردیبهشت 1400 در 64 سالگی، با حضور در ستاد وزارت کشور در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد.
او در کنار سید ابراهیم رئیسی، سعید جلیلی، محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و علیرضا ذاکانی جزو هفت نفر تأیید صلاحیت شده نهایی قرار گرفت.
در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در سال 1403، عبدالناصر همتی نیز برای ثبتنام در این انتخابات حضور یافت. او در دوره قبلی نیز کاندیدای انتخابات بود، اما رأی لازم را کسب نکرده بود.
- برچسب ها: اخبار سیاسی انتخابات ریاستجمهوری عبد الناصر همتی