تنش‌ها در منطقه خاورمیانه: نفت به قله‌های جدیدی می‌رسد!

  • توسط: admin


تنش‌ها در خاورمیانه به عنوان یک منطقه استراتژیک بسیار حساس، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت جهانی دارند. خاورمیانه به عنوان منبع اصلی تأمین نفت جهان، همواره تحت تأثیر سیاست‌ها و تنش‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی قرار دارد که می‌تواند باعث تغییرات قیمت نفت شود. بحران‌های سیاسی و نظامی در کشورهای خاورمیانه، از جمله جنگ‌ها، سیاست‌های تحریمی، حادثه‌های بین‌المللی و تنش‌های منطقه‌ای می‌توانند باعث نارضایتی بازار نفت شده و قیمت آن را به شدت افزایش دهند. همچنین، تهدیدات امنیتی به منابع نفتی و تأمین مسیرهای حمل و نقل نفت نیز می‌تواند باعث نگرانی بازار شود و قیمت نفت را بالا ببرد. به طور کلی، تنش‌های خاورمیانه به عنوان عامل مهمی، تأثیر مستقیم بر میزان قیمت نفت دارند و می‌توانند باعث نوسانات قیمت در بازار جهانی شوند.

به گزارش آدرینبه نقل از تسنیم، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.

به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۳۶ سنت معادل ۰.۴۶ درصد افزایش ۷۸ دلار و ۴۷ سنت معامله می‌شود.

عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از ۷ درصد و نفت آمریکا ۶.۸ درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.

آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.

اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.

از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا ۴۹۹ حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید