تزریق روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه گاز کشور: یک گام مهم به سوی استقلال انرژی ایران

  • توسط: admin


تزریق روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه گاز کشور یک عملیات حیاتی است که جهت تأمین نیازهای انرژی کشور انجام می‌شود. این مقدار زیاد گاز شیرین که به شبکه گاز کشور تزریق می‌شود، به منظور تأمین انرژی برای خانه‌ها، صنایع و تجارت استفاده می‌شود. این عملیات نیاز به تجهیزات پیچیده و فنی پیشرفته دارد تا اطمینان از انتقال ایمن و بهینه گاز به سراسر ایران داشته باشیم. افزایش توانایی تزریق گاز شیرین به شبکه گاز کشور نشان از رشد و توسعه صنعت انرژی در کشور ما دارد و اهمیت بسیاری در جهت تأمین نیازهای انرژی مردم و صنایع دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مجید چگنی معاون وزیر نفت گفت: گاز در تأمین انرژی و سبد انرژی کشور نقش مهم و حیاتی دارد و بیش از ۷۰ درصد انرژی کشور با گاز تأمین می‌شود.
معاون وزیر نفت گفت:  مقدار تحویل گاز  به نیروگاه ۱۴ درصد، صنایع عمده ۷.۲ درصد، پتروشیمی ۷.۹ درصد ، سیمان ۹.۶درصد و فولاد ۹.۱ درصد افزایش داشته است.
چگنی تأکید کرد: خانه گاز در حوزه بازریابی، تحلیل بازار، الگوسازی بازار، بهینه‌سازی حکمرانی توسعه و نوآوری کسب و کار کمک کرده است، این نهاد به صورت ساختارمند با شبکه‌سازی و بهره‌گیری از تجربیات کشور، مؤسسه‌هایی که در بخش پژوهش فعال هستند ارتباط گرفته و با ساختارهای انرژی کشور مانند کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی همکاری داشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه خانه گاز ایران در این مدت گزارش‌های خوبی داده است که به تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در کشور کمک کرده است، گفت: با استفاده از توان نخبگان، آینده روشنی برای خانه گاز دیده می‌شود، همچنین سرعت رسیدن به اهداف طی ۲ سال گذشته بالا بوده است و گزارش‌ها و تحلیل‌های قوی تولید کرده‌اند که درباره استفاده بخش‌های مختلف کشور قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: یکی از مزیت‌های قطعی کشور گاز است و این انرژی در تولید ناخالص داخلی مؤثر بوده و جایگزینی وجود ندارد که چرخ اقتصاد کشور را بچرخاند.
چگنی ادامه داد: همه صنایع بزرگ و کوچک کشور و بخش‌های مولد با گاز فعال و طبیعی است که باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم و به‌صورت یکپارچه و منسجم جلو برویم تا این مزیت قطعی کشور را حفظ و پایدار کنیم.
وی با بیان اینکه پذیرش گواهی صرفه‌جویی گاز در بورس اتفاق افتاده است که کار مهم و زیرساختی به شمار می‌آید، تأکید کرد: یکی از محورهای مهم کشور موضوع بهینه‌سازی است زیرا با وجود تولید بالای گاز در کشور اما شدت مصرف انرژی در کشور بالاست و در این روزها ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه گاز تزریق شده اما آنقدر مصرف بالاست که در زمستان گازرسانی بخشی از صنایع را محدود می‌کنیم.
معاون وزیر نفت افزود: در تولید گاز در جهان جایگاه بالایی داریم اما مصرف نیز بالاست و باید بهینه‌سازی را در دستور کار قرار دهیم.
چگنی با تأکید بر اینکه برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی نیازمند منابع مالی در این زمینه هستیم و الگوی برگشت سرمایه و تشویق سرمایه‌گذار باید تعریف شود، ادامه داد: یکی از زیرساخت‌ها استفاده از بورس انرژی بر بستر بازار سرمایه است تا منابع مالی برای بهینه‌سازی تأمین شود.
وی تصریح کرد: استفاده از گواهی‌های صرفه‌جویی گاز یکی از این مسیرهاست که در گذشته نیز قانون بر آن تأکید داشته است، در روزهای گذشته این گواهی‌ها در بورس پذیرفته و زیرساخت‌ها آماده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: شرکت ملی گاز تضمین می‌کند که این گواهی را صادر کرده و در بورس انرژی به فروش برسد، این قدم مهمی است که سرمایه‌گذاران در این زمینه می‌توانند ورود کنند.
چگنی افزود: تکالیف قانونی مانند تعویض ۴ میلیون بخاری کم بازده با بخاری‌های کم‌بازده وجود داشته و از سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم در این زمینه وارد شوند.
وی با تأکید بر اینکه گواهی‌های صرفه‌جویی گاز در بورس انرژی را صادر کرده و تضمین می‌کنیم، ادامه داد: حتی در شرایط اوج مصرف نیز اگر گواهی صرفه‌جویی انرژی در دست باشد، گاز تحویل سرمایه‌گذار می‌شود. تأمین مالی از طریق این گواهی‌ها بسیار مطمئن است.
چگنی گفت: موضوع دیگر، احیای ماده ۲۶ الگوی مصرف است که به‌دنبال آن هستیم تا مشترکانی که بالاتر از الگوی تعیین شده گاز مصرف می‌کنند، باید مازاد مصرف را از طریق گواهی‌های صرفه‌جویی مصرف از بورس انرژی تأمین کنند.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید