ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه: رقص فوق العاده طعم ها در دهان شما
ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه یکی محبوبترین و پرطرفدارترین انواع ترشیها است که به روش های بسیار مختلفی تهیه میشود. ما امروز در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این ترشی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
مواد لازم جهت تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه به شرح زیر است:
بادمجان۴ عددفلفل سبز تند۲ عددسرکه سفید۲ لیوانگوجه فرنگی۳ عددسیر۴ حبهزردچوبه۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریترخون، نعنا و گشنیز خشک۲ قاشق غذاخوریروغن زیتون۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)نمکبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۰-۳۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این ترشی ۵-۷ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها را با مقداری آب بشویید. با چاقو چند برش سطحی روی پوست آنها بزنید.
این کار کمک میکند که هنگام کباب کردن بخار از بادمجان خارج شود و گوشت بادمجان سریعتر و یکنواخت پخته شود.
برای کباب کردن بادمجانها، آنها را روی شعله مستقیم گاز یا روی منقل قرار دهید و با چرخاندن مرتب، بادمجانها را به طور یکنواخت کباب کنید.
بعد از کباب کردن بادمجانها، آنها را درون کیسه فریزر قرار دهید و درب آن را ببندید تا بخار کنند. این کار باعث میشود که پوست بادمجانها به راحتی جدا شود.
پس گرفتن پوست بادمجانها باید گوشت نرم و کبابی بادمجان را با یک چاقوی تیز ریز خرد کنید. دقت کنید که بادمجانها را خیلی له نکنید تا بافت ترشی حفظ شود.
مرحله دوم: آماده سازی گوجه فرنگیها
گوجهها را بشویید و درون آبکش گذارید. قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید تا آب به نقطه جوش رسد.
سپس گوجهفرنگیها را در آب جوش بیندازید و ۱-۲ دقیقه زمان دهید تا در آب جوش بماند تا پوست آنها راحتتر جدا شود.
سپس گوجهها را از آب جوش خارج کرده و در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند.
پس از خنک شدن، پوست گوجهها را به راحتی جدا کنید و سپس گوجهها را ریز خرد کنید. این گوجهها پایه ترشی شما خواهند بود و به آن طعم و عطر خاصی میدهند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کدو سبز و پیاز
مرحله سوم: آماده سازی سیر و فلفل
در یک کاسه بزرگ، بادمجانهای خرد شده را با گوجههای خرد شده مخلوط کنید. این دو ماده پایه اصلی ترشی لیته هستند و با هم ترکیب میشوند تا مزهای دلنشین و متعادل داشته باشند.
سیر و فلفل را بشویید. سیر را ریز رنده کنید و فلفلهای تند را نیز به دلخواه خرد کنید.
اگر به طعم تند علاقه دارید، میتوانید فلفلهای بیشتری اضافه کنید.
مرحله چهارم: افزودن ادویهها و سبزی ترشی
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و سبزیهای خشک معطر را به ترشی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخلوط شوند.
سبزیهای معطر مانند ترخون، نعناع و گشنیز به ترشی عطر و طعم خاصی میبخشند و آن را متفاوت و خوشمزه میکنند.
هنگام اضافه کردن ادویهها، حتماً طعم ترشی را بچشید تا از تعادل بین نمک و ادویهها مطمئن شوید. این مرحله مهم است تا ترشی نهایی طعمی متعادل و هماهنگ داشته باشد.
مرحله پنجم: اضافه کردن سرکه و ادویهها
سرکه سفید را به مخلوط ترشی اضافه کنید.
سرکه علاوه بر اینکه باعث نگهداری طولانی مدت ترشی میشود، طعم ترش دلپذیری به آن میدهد.
میزان سرکه بستگی به ذائقه شما دارد؛ اگر ترشی بیشتر دوست دارید، مقدار سرکه را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گل کلم با سرکه سیب
مرحله ششم: انتقال ترشی به شیشه
پس از آماده سازی مخلوط ترشی، آن را درون شیشههای استریل شده بریزید.
برای جلوگیری از ورود هوا و خراب شدن ترشی، حتماً شیشهها را تا لبه پر کنید.
در صورت تمایل میتوانید ۱ تا ۲ قاشق روغن زیتون روی ترشی بریزید تا به ماندگاری آن کمک کند و سطح ترشی خشک نشود.
مرحله هفتم: زمان استراحت ترشی
بعد از پر کردن شیشهها، درب آنها را محکم ببندید و شیشهها را در جای خشک و خنک، به مدت حداقل یک هفته قرار دهید تا ترشی به خوبی جا بیفتد و طعمهای آن با هم ترکیب شوند.
ترشی لیته بادمجان معمولاً پس از یک هفته آماده مصرف است، اما هرچه بیشتر بماند، طعم آن بهتر و عمیقتر میشود؛ بنابراین اگر صبر کنید و اجازه دهید که ترشی چند هفته بماند، نتیجه بهتری خواهید داشت.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز با رعایت مراحل و نکات ذکر شده در این مقاله، بتوانید به راحتی این ترشی را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: