تازه: کاهش واحد چشمگیر در رشد نقدینگی به ۲۵.۶ درصد

  • توسط: admin


رشد نقدینگی یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد هر کشور می‌باشد که نشان‌دهنده توانایی آن کشور برای پرداخت بدهی‌ها و خدمات به شکل فوری و بدون مشکلات مالی می‌باشد. افزایش نقدینگی نشان‌دهنده سلامت اقتصادی و محکم بودن آن است در حالی که کاهش نقدینگی می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکلات اقتصادی و عدم استقرار بازار مالی باشد.

با توجه به افزایش نرخ نقدینگی به ۲۵.۶ درصد، این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله دستورات پولی دولت، روند تورم، نوسانات بازار مالی و … . کاهش درصد نقدینگی می‌تواند منجر به مشکلات اقتصادی شدید‌تری شود اگرچه اگر دولت و سازمان‌های مربوطه بتوانند با استراتژی‌های مناسب این موضوع را بهبود بخشند، ممکن است اقتصاد بهبود یابد و به رشد و توسعه دلخواه برسد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، جعفر مهدی‌زاده مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگوی تلویزیونی با تشریح برنامه‌های بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و تورم، گفت: یکی از اقدامات بانک مرکزی، کنترل ترازنامه بانک‌ها بود.
وی درباره کنترل نقدینگی هم اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ برنامه بانک مرکزی کاهش ۱۰ واحد درصدی رشد نقدینگی بود و این رویکرد در سال ۱۴۰۲ هم پیگیری شد و هدف رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که تقریبا محقق شد و در ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ رشد نقدینگی به ۲۵.۶ درصد رسید.
در اواخر دولت گذشته رشد نقدینگی به بالای ۴۰ درصد رسیده بود و در دولت سیزدهم تاکنون ۱۵ واحد درصد از رشد نقدینگی کاسته شده که نویدبخش کنترل تدریجی تورم است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید