برقی برای تابستان: شکستن رکورد ۱۰ ساله در تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق از شستا
در حالی که فصل گرما به سرعت نزدیک میشود، تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق امری حیاتی و حساس است. با شکستن رکورد ۱۰ ساله تولید برق در شستا، این امر به یک موضوع افتخار آفرین تبدیل شده است. توسعه و بهرهبرداری از نیروگاههای پایدار و پاک، به عنوان یکی از راهکارهای تأمین برق در این دوران بسیار حساس، اهمیت بسیاری دارد. این انجام نشان میدهد که ایران با داشتن تکنولوژیهای پیشرفته و منابع غنی انرژی، قادر به تأمین برق پایدار در تمام فصول سال است. از طرفی، این انجاز نشان دهنده تلاشهای بزرگ دولت برای توسعه صنعت برق و تأمین انرژی به مردم است.
به گزارش آدرینو به نقل از شستا رسانه، نیروگاههای برق خلیج فارس و طوس وابسته به هلدینگ انرژی شستا در سال گذشته رکوردهای اورهال و تولید برق را در ۱۰ سال اخیر شکستند.
نیروگاه خیلج فارس که در استان هرمزگان واقع است با تولید ۶۳۰۰ مگاوات ساعت برق و نیروگاه طوس واقع در خراسان رضوی نیز با تولید ۳۹۰۰ مگاوات ساعت برق رکورد سالهای اخیر را شکستند.
بنا به درخواست وزارت نیرو و تاکید دولت به منظور تامین حداکثری برق زمان اورهال دورهای نیروگاه خلیج فارس هم به جای ۱۵ روز به کمتر از ۱۰ روز کاهش یافت همچنین تعمیرات اساسی نیروگاه طوس هم به جای اینکه در ۱۰۰ روز انجام شود ظرف مدت ۹۰ روز انجام شد.
هم اکنون راندمان نیروگاه گازی خلیج فارس ۳۳ درصد است که برای افزایش این راندمان به ۵۰ درصد پروژه تغییر وضعیت نیروگاه از حالت گازی به سیکل ترکیبی با اعتبار ۴۰۰ میلیون یورو طراحی شده و علیرغم کسب مجوز شورای اقتصاد، همچنان در انتظار حمایت وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی قرار دارد. درصورت اجرای این پروژه ۳ واحد ۱۶۰ مگاواتی و جمعا ۴۸۰ مگاوات به میزان برق تولیدی این نیروگاه افزوده میشود.
۹۰ درصد تجهیزات مورد نیاز اورهال نیروگاه طوس، ایرانی است و عمدتا توسط کارگران و مهندسان در قالب طرحهای دانش بنیان تهیه و تولید میشود.
در حال حاضر برق تولیدی این ۲ نیروگاه برای تزریق به شبکه سراسری تحویل وزارت نیرو میشود.
- برچسب ها: شستا