از پنجاه درصد عبور کرد! – افزایش تورم به ۲۰ درصد
تورم به افزایش پیوسته و مداوم قیمتها در یک کشور یا منطقه گفته میشود. وقتی تورم رو به بالا باشد، ارزش پول کمتر میشود و قدرت خرید مردم کاهش مییابد. از طرف دیگر، درآمد افراد نمیتواند با سرعت تورم پیش برود و مردم نمیتوانند به همان نحوی که قبلا از درآمدشان برای خرید استفاده میکردند، این بار پس از تورم ۲۰ درصد نیز خیلی موارد تحت تاثیر این پدیده قرار میگیرند. این امر میتواند زندگی روزمره افراد را تحت تأثیر قرار دهد و باعث تغییر در الگوی مصرف آنها شود. بنابراین، مقامات اقتصادی و سیاستگذاران باید سیاستهای صحیحی را ارائه دهند تا این مشکل را به حداقل برسانند و اثرات منفی آن را کاهش دهند.
به گزارش آدرینبه نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی اظهار داشت: سه عامل نرخ رشد نقدینگی، تراز تجاری و نرخ رشد اقتصادی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر نرخ ارز است، در این راستا آمارها حاکی از وضعیت مناسب این عوامل بنیادی در سال گذشته است.
وی افزود: علاوه بر کاهش نرخ رشد نقدینگی از کانال ۴۲ در مهر ۱۴۰۰ به کانال ۲۴ درصد در پایان اسفند ۱۴۰۲، رشد متغیر مهم پایه پولی نیز از ۴۵ درصد ابتدای سال ۱۴۰۲ با ۱۵.۴ درصد کاهش به ۲۹.۶ درصد در بهمن این سال رسید.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، بانک مرکزی برای امسال نیز نرخ هدفگذاری رشد نقدینگی به طور متوسط ۲۳ درصد با امکان تغییر در یک بازه مثبت و منفی ۲ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرفکننده دارد، در پایان سال نیز در کانال ۲۰ درصد تعیین شده است.
خاندوزی بیان کرد: موفقیت در مهار و کنترل تورم در سطوح پایین و پایدار از مهترین الزامات موضوع هدایت نقدینگی به سمت فعالیتهای تولیدی و مولد است.
- برچسب ها: احسان خاندوزی