آیا در شیر وایتکس آلوده می‌شوند؟

  • توسط: admin


شایعات مربوط به وجود وایتکس در شیرها خیلی زود به پایان می‌رسند زیرا که میکروب‌ها موجود در شیرها تحت کنترل قوی کارشناسان صنعت لبنیات قرار دارند و هیچ گونه اضافه کردن وایتکس برای ضدعفونی شیر امکان‌پذیر نیست. همچنین، ماندگاری شیرهای بسته بندی شده به دلیل استریلیزه شدن با حرارت بالا و بسته بندی مناسب و نگهداری در شرایط بهداشتی، بدون نیاز به وایتکس انجام می‌شود.

با وجود اخبار گاومیشی از اصفهان که از وایتکس برای افزایش ماندگاری شیر استفاده کرده بودند، باید گفت که این اتفاق یک استثنا بوده و در اکثر موارد اینگونه مشکلات در کارخانه‌های بسته بندی شیر وجود ندارد و هیچ گونه وایتکسی به شیر اضافه نمی‌شود.

در نهایت، برای اطمینان از اینکه شیر شما وایتکس ندارد، می‌توانید آزمونی ساده با آب انجام دهید تا مطمئن شوید. همچنین، خرید از فروشگاه‌های معتبر و برندهای شناخته شده همیشه یک راه حل امن برای تهیه شیر خالص و سالم است. با توجه به این توضیحات، می‌توانید به‌خیال راحت از شیر خود استفاده کرده و از خواص غذایی آن بهره ببرید.

احتمالا شما هم این موضوع را شنیده‌اید که برای از بین بردن میکروب‌های موجود در شیر از وایتکس استفاده می‌شود. اما آیا این موضوع واقعا صحت دارد یا شایعه‌ای بیش نیست؟ در این مقاله از آدرینبلاگ به شما می‌گوییم که شیرها وایتکس دارند یا خیر.آیا شیرها وایتکس دارند؟چند وقتی است که شایعه شده شیرها وایتکس دارند و برای ضدعفونی شیر از این ماده سمی استفاده می‌شود و همین موضوع موجب شده است تا بسیاری از افراد از خوردن این نوشیدنی مفید امتناع کنند.بهتر است در همین ابتدا بدانید که شیرها وایتکس ندارند. واقعیت این است که کارشناسان معتقد هستند که چنین اتفاقی به هیچ عنوان در کارخانه‌های معتبر بسته بندی شیر رخ نمی‌دهد و احتمال بروز این موضوع نیز نزدیک به صفر است.حتی اگر چنین تقلبی از جانب دامداران اتفاق بیفتد، در آزمایشگاه‌های مجهز موجود در کارخانه‌ها این موضوع شناسایی می‌شود و هیچ گاه در خطر تولید قرار نمی‌گیرد.کارشناسان حوزه لبنیات اظهار می‌کنند که در دامداری‌ها شیر بعد از دوشیدن سرد می‌شود و کیفیت آن حفظ می‌شود و هیچ نیازی به اضافه کردن وایتکس برای ضدعفونی آن وجود ندارد. به علاوه بوی وایتکس و کلر آنقدر زننده و شدید است که اگر به شیر اضافه شود، قطعا روی مزه و بوی آن موثر خواهد بود. بنابراین بهتر است به این شایعات توجه نکنید و با خیالی آسوده از شیر استفاده کنید.آیا استفاده از وایتکس برای ماندگاری شیر حقیقت دارد؟حتما می‌دانید که برخی از شیرهای بسته بندی شده ماندگاری بیشتری دارند و می‌توانید آن‌ها را برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.از آن جایی که شیر در شرایط معمول ماندگاری پایینی دارد، بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که به شیرهایی که ماندگاری زیادی دارند و به آن‌ها فرادما گفته می‌شود وایتکس یا مواد نگهدارنده اضافه می‌شود.بهتر است بدانید که این تصور کاملا غلط است، چرا که برای افزایش ماندگاری شیر، آن را تحت فرآیندهای متفاوتی قرار می‌دهند. در این روش شیر تحت حرارت بالای ۱۳۵ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد و در عرض چند دقیقه استریلیزه می‌شود و میکروب‌های آن از بین می‌روند.سپس این شیرها در بسته‌های چهار لایه یا تتراپک بسته بندی می‌شوند و به همین دلیل هیچ میکروبی وارد آن‌ها نمی‌شود و همین موضوع موجب افزایش ماندگاری آن‌ها می‌شود.بیشتر بخوانید: روش‌های تشخیص شیر فاسد از سالمموضوع استفاده از وایتکس در شیرهای اصفهان چه بود؟سال گذشته در اصفهان یک سری از شیرهای پاستوریزه حتی بعد از باز کردن درب و با گذشت چندین هفته فاسد نمی‌شدند. بررسی‌هایی که روی این دسته از شیرها انجام شد، نشان داد که در گاوداری از وایتکس برای افزایش ماندگاری شیر استفاده شده بود.گفته می‌شود که این مشکل در اثر سهل انگاری متصدی شیر دوشی گاوداری ایجاد شده بود و مشکل مربوط به باقی ماندن مواد ضدعفونی کننده در زمان شستشوی ظروف شیر دوشی بود. بعد از آن بررسی‌ها به طور گسترده‌تری انجام شد و دیگر موارد مشابهی اعلام نشد.آیا مصرف شیر خطرناک است؟حقیقت این است که امروزه ثابت شده است که برخی کارگاه‌های تولیدی کوچک و دامداری‌های غیرصنعتی از مقداری آب اکسیژنه یا وایتکس برای ضدعفونی و افزایش ماندگاری شیر استفاده می‌کنند.هر چند در بعضی از کشوها استفاده از آب اکسیژنه در مقدار مشخص (میلینیوم گرم) در لبنیات و شیر مجاز است، اما در ایران این کار خلاف قانون شناخته می‌شود و کاملا غیرقانونی و غیرمجاز تلقی می‌شود.همه برندهای معتبر و شناخته شده تولید شیر در ایران به طور مستقیم تحت نظارت کارشناسان هستند و تحت آزمایش‌های دقیق قرار می‌گیرند. بنابراین امکان استفاده از وایتکس در این شیرها وجود ندارد.در صورتی که شیر را از فروشگاه‌های معتبر و از برندهای شناخته شده تهیه کنید، هیچ نگرانی از بابت آلوده بودن شیرها به وایتکس وجود ندارد.بیشتر بخوانید: بهترین روش نگهداری شیر خام در طولانی مدتتشخیص شیر وایتکس دار چگونه است؟برای این که مطمئن شوید در شیری که تهیه کرده‌اید وایتکس وجود دارد یا خیر باید مقداری شیر را با مقدار برابر آب ترکیب کنید و محتویات را در یک بطری بریزید و برای یک دقیقه تکان دهید.اگر شیر با مواد شوینده مثل وایتکس ترکیب شده باشد، کف متراکمی روی آن ایجاد می‌شود. در صورتی که شیر خالص باشد، یک لایه کف بسیار نازک روی آن ایجاد خواهد شد.به علاوه شیری که در آن از وایتکس استفاده شده باشد معمولا ماندگاری آن به طرز عجیبی زیاد می‌شود و بعد از ۵ تا ۶ روز نیز فاسد نمی‌شود.همانطور که در این مطلب از مجله دانستنی آدرینگفته شد اگر شیر را از برندهای معتبر و از طریق فروشگاه‌های شناخته شده تهیه کنید، هیچ نگرانی بابت آلودگی شیر به وایتکس وجود ندارد و می‌توانید با خیال راحت آن را استفاده کنید.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید