آغاز مذاکرات بین ایران و امریکا: آغاز یک فصل جدید در روابط بین المللی
با شروع مذاکرات بین ایران و امریکا، دو کشوری که روابط آنها در چند دهه اخیر بهبودهای مهمی نداشته است، امیدواری به حل مسائل و برقراری صلح و ثبات در منطقه افزایش یافته است. این مذاکرات اهمیت بسیاری برای دو طرف دارد، زیرا موضوعاتی همچون برنامه هستهای ایران و تحریمهای اقتصادی علیه آن، موانعی مهم برای توسعه روابط میان این دو کشور بودهاند. اما با آغاز مذاکرات، امیدواری به یافتن راهحلی مثمرثمر و موافقت نهایی برای پایان دادن به این اختلافات و ایجاد یک روند مثبت برای همکاری و تعامل بیشتر میان ایران و امریکا افزایش یافته است. این مذاکرات نشان میدهد که همه طرفهای معتقد به این باورند که حل و فصل مسائل به وسیله گفتگو و توافق ممکن است و میتواند منجر به نتایج مثبتی برای همه طرفهای متحارب شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین، روزنامه اطلاعات در پنجم فروردین ماه ۱۳۵۵ از سفر نلسون راکفلر به ایران خبر داد و اعلام کرد در جریان این سفر قرار است او درباره مسائل بینالمللی و حوادث بحرانی جهان و بخصوص مسائل منطقهای با مقامات ایران مذاکره کند.
روزنامه اطلاعات نوشت، در این مذاکرات که در کیش برگزار شد، ریچارد هلمز (سفیر آمریکا)، الفرد اترتن (معاون وزارت خارجه آمریکا)، آقای راکلفر را همراهی کردند.
معاون رئیس جمهوری آمریکا هنگام ورود به ایران اعلام کرد: «برای من نهایت افتخار و مسرت است که بنا بر تقاضا پرزیدنت فورد (رئیس جمهور وقت آمریکا) فرصت یافتهام تا از ایران دیدن کنم و آشنایی خود را با این سرزمین کهنسال و شکوهمند تجدید نمایم.
راکفلر گفت: رئیس جمهور آمریکا از من خواسته است که برای مذاکره درباره امور مورد علاقه دو کشور به ایران بیایم، چرا که ایالت متحده آمریکا معتقد است ادامه گفتوگوهای سازنده میان دو کشور حائز اهمیت است.
روزنامه اطلاعات در گزارش خود نوشت: مسائل سیاسی و اقتصادی فی مابین ایران و آمریکا نیز بخشی اساسی از این مذاکرات خواهد بود. آمریکا یکی از فروشندگان بزرگ کالاهای سرمایهای و سنتی مواد غذائی و تجهیزات به ایران است که نتیجه متقابل این معاملات برای آمریکا توازن و تعامل بازرگانی خارجی آن کشور است و از این جهت ایران در مبادلات بازرگانی آمریکا مقام خاصی دارد و برای حفظ و توسعه آن سخت کوشا است. متقابلا ایران نیز خواهان توسعه این مبادلات به خصوص در زمینه خرید کالاهای صنعتی و مهمترین آن نیروگاه های اتمی است که هنوز سرانجام نپذیرفته است.
- برچسب ها: مذاکرات ایران و آمریکا