آش غوره؛ شاه آشها با نمایشی بینظیر از طعم و لذت، فراموشناپذیر میسازد!
آش غوره، یک غذای سنتی و مقوی ایرانی است که با ترکیبی دلپذیر از ترشی غوره و عطر سبزیجات، طعمی بینظیر به کام مینشاند. اگر علاقهمند به طعم های ترش هستید از چشیدن طعم این آش غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه آش غوره را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه آش غوره
مواد لازم جهت تهیه آش غوره به شرح زیر است:
برنج ۱ پیمانهلپه۱/۲ پیمانهآیغوره۱/۲ پیمانهگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمپیاز۱ عددسبزی آش (شامل تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز)۵۰۰ گرمنمک، فلفل، زردچوبه، نعناع داغ و پیاز داغبه میزان لازم
مراحل تهیه آش غوره
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این آش ۵۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این آش خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این آش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز
پیاز را بشویید و با کمک رنده ریز آن را رنده کنید.
پیازهای رنده شده را درون صافی کوچکی بریزید و آب اضافی آنها را به خوبی بگیرید.
برای پوره کردن پیاز از میکسر یا خرد کن نیز میتوانید استفاده کنید. گرفتن آب پیاز موجب انسجام گوشتهای قلقلی میشود.
مرحله دوم: آماده سازی گوشتهای قلقلی
گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده آب گرفته شده، زردچوبه، نمک و فلفل درون کاسه مناسبی بریزید.
همه مواد را به خوبی با هم ورز دهید تا بافت یک دست و یکنواختی به خود گیرد.
حال از مواد گوشتی به اندازه های یکسان و کوچکی برداشته و با دست آنها را گرد کنید.
همه مواد گوشتی را به همین ترتیب شکل دهید و کنار گذارید.
مرحله سوم: آماده سازی برنج و لپه
برنج و لپه را تمیز کنید و از شب قبل آنها را در کاسه مناسبی بریزید و با مقداری آب ولرم بخیسانید.
برنج و لپه خیس خورده را درون قابلمه که قصد طبخ آش را در آن دارید بریزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله قلمکار
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن سبزی آش
سبزی آش را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید.
سبزی های شسته شده را درون آبکش بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
حال با کمک چاقو سبزی ها را خرد کنید. برای بالاتر رفتن سرعت کار میتوانید از میکسر یا خرد کن استفاده کنید.
سبزی های خرد شده را نیز به قابلمه آش اضافه کنید.
مرحله پنجم: افزودن آب و پخت اولیه آش
در این مرحله باید آب کافی در قابلمه بریزید.
به قدری آب به محتوای درون قابلمه اضافه کنید تا چند سانتی متر روی مواد آب قرار گیرد.
قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد.
پس از اینک محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا برنج و لپه به آرامی بپزند.
اگر دوست دارید آش غلیظتری داشته باشید، میتوانید کمی آرد برنج به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: افزودن کوفته ریزهها
پس از گذشت زمان اعلام شده کوفته ریزهها را به آش اضافه کنید و در حد مخلوط شدن آش را به هم زنید.
۳۰-۴۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا آش به آرامی بپزد و به غلظت مناسب رسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کشک به روش سنتی
مرحله هفتم: افزودن آبغوره و تنظیم چاشنی
در نیم ساعت آخر پخت، آبغوره را به آش اضافه کنید و آش را بچشید با مقداری نمک چاشنی آش را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.
پس از پخت آش آماده شده را در ظرف سرو بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. برای یک آش غوره مجلسیتر، میتوانید از کشک برای تزیین آن استفاده کنید.
آش غوره را میتوانید با نان تازه یا کته سرو کنید. این آش را با گوشت قرمز یا مرغ نیز میتوانید تهیه کنید.
آش غوره یک غذای فصلی است و در فصل پاییز و زمستان بیشتر پخته میشود. این آش خواص درمانی زیادی دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید یک آش غوره خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: