آشپزی شمالی: نحوه یک شام گرم و خوشمزه با لپه اصیل

  • توسط: admin


شامی لپه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهرهای شمالی کشور برمی‌گردد. این غذا شبیه به کوکو سیب‌زمینی و کتلت است و به دو صورت با گوشت چرخ‌کرده یا بدون گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود. مواد اصلی این غذا لپه است که به همراه مواد دیگری مانند گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیب‌زمینی، تره، جعفری، تخم‌مرغ و ادویه‌ها تهیه می‌شود.

برای تهیه شامی لپه با گوشت چرخ‌کرده، ابتدا لپه‌ها را می‌پزیم و سپس له می‌کنیم. سیب‌زمینی را نیز می‌پزیم و له کرده و به لپه اضافه می‌کنیم. سپس سبزی‌ها را خرد کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. پیاز را رنده کرده و نیز به مواد اضافه می‌کنیم. در نهایت گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ و ادویه‌ها را به مواد اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

سپس شامی‌ها را در روغن سرخ می‌کنیم تا سرخ و خوشمزه شوند. می‌توانیم این شامی‌ها را با نان ساندویچی، گوجه‌فرنگی، خیارشور و کاهو سرو کرده و با سس دلخواهمان مزه دهیم. تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد و زمان آماده سازی‌اش نیز حدود ۳۰-۴۰ دقیقه است.

شامی‌ لپه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی است که اصالت آن به شهرهای شمالی برمی‌گردد. همان‌طور که از نامش مشخص است محتوای اصلی آن لپه است.این شامی شباهت زیادی به کوکو سیب‌ زمینی و کتلت دارد که برخی آن را با گوشت چرخ‌ کرده و برخی بدون گوشت چرخ‌ کرده درست می‌کنند. این غذا را به صورت خوراک با انواع نان یا با چلو یا کته می‌توان سرو کرد.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه شامی‌ لپه با گوشت چرخ‌ کرده را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه شامی‌ لپهمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این غذای خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد. مواد لازم جهت تهیه شامی لپه:لپه۷۵ گرمگوشت چرخ کرده۱۵۰ گرمپیاز۱ عددسیب زمینی۱ عددتخم مرغ۱ عددتره و جعفری۷۵ گرمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازممرحله اول: آماده‌سازی لپهلپه را تمیز کنید و بشویید. چند ساعت قبل از پخت غذا آن را با مقداری آب بخیسانید. بهتر است در این بازه زمانی چندین بار آب لپه را عوض کنید.لپه‌های خیسانده شده را با مقداری آب درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید. ۱۵-۲۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا لپه کاملا بپزد و نرم شود.پس از پخته شدن لپه‌ها آن‌ها را با کمک گوشتکوب بکوبید و له کنید. برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید لپه‌های پخته شده را درون میکسر یا غذاساز پوره کنید.لپه‌های له شده را درون ظرف مناسبی بریزید و کنار گذارید.مرحله دوم: آماده سازی سیب‌زمینیسیب‌زمینی را بشویید و‌ پوست بگیرید. آن را به ۲-۴ قسمت برش زنید و با مقداری آب، نمک و زردچوبه درون قابلمه مناسبی بریزید.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۱۵-۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا سیب‌زمینی‌ها به خوبی بپزند و نرم شوند.پس از پخت، سیب‌زمینی‌ها را از آب خارج کنید و منتظر بمانید تا کمی خنک شوند.سیب‌زمینی‌های خنک شده را با کمک گوشتکوب یا چنگال له و پوره کنید و به ظرف لپه اضافه کنید.مرحله سوم: آماده سازی و افزودن سبزی‌های تازهجعفری و تره تازه را تمیز کنید. برگ‌های زرد و پلاسیده آن‌ها را جدا سازید.سبزی‌ها را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. حال با کمک چاقو، میکسر یا خردکن سبزی‌ها را خرد کنید.سبزی‌های خرد شده را به ترکیب مواد در مرحله قبل اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی رودباریمرحله چهارم: آماده‌ سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک رنده ریز رنده کنید.پیاز رنده شده را درون صافی کوچکی بریزید و بفشارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.پیازهای آب گرفته شده را به محتوای درون ظرف اضافه کنید.مرحله پنجم: افزودن گوشت چرخ‌ کرده، تخم‌مرغ و ادویه‌هاگوشت چرخ‌ کرده، تخم‌مرغ، نمک و مقداری فلفل سیاه به مواد شامی بزنید.مواد شامی را به خوبی با هم ترکیب کنید تا مواد یک‌دست و منسجم شود.مرحله ششم: سرخ‌کردن شامی‌ لپهتابه مناسبی را روی حرارت گذارید. درون تابه کمی روغن بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود.حال از مواد شامی به اندازه یک گردو بزرگ بردارید و در دست گرد کنید. سطح مواد را صاف کنید و با انگشت سوراخی در مرکز شامی ایجاد کنید.شامی را درون روغن گذارید و چند دقیقه‌ای زمان دهید تا یک سمت آن سرخ و برشته شود. سپس آن را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.همه مواد را به همین ترتیب سرخ کنید. پس از سرخ شدن، شامی‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.شامی‌های فوق‌العاده ترد و خوشمزه شما آماده سرو کردن است.می‌توانید این شامی‌ها را با نان ساندویچی، گوجه‌ فرنگی، خیارشور و کاهو بپیچید و با سس دلخواهتان نوش جان کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کردهپیشنهاد می‌کنیم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، این غذای خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید